Openbare bibliotheek Amsterdam


OBA viert 90e verjaardag!

29 jan 2009 - 17:58
oba90_logo_diap_rood_klein
Op zondag 8 februari bestaat de Openbare Bibliotheek Amsterdam 90 jaar. De kerntaken van de organisatie zijn onveranderd het toegang bieden tot kennis, educatie en cultuur aan alle Amsterdammers. De wijze waarop dit gedaan wordt is de afgelopen 90 jaar wel veranderd, van alleen boeken naar een multimediale bibliotheek met veel digitale bestanden, cd's, dvd's , bladmuziek en games. De vele literaire en educatieve activiteiten die de OBA organiseert vormen inmiddels een onlosmakelijk onderdeel van het aanbod.

Om haar 90^e verjaardag te vieren zal de OBA 90 dagen lang, van 8 februari t/m 9 mei, met tal van acties de Amsterdammers betrekken bij dit jubileum, trouwe leden belonen en nieuwe leden werven.

Zondag 8 februari is de jubileumdag en de aftrap van de campagne met tal van activiteiten. Diverse speciale voorstellingen voor de jeugd, muzikale optredens, voordrachten van auteurs en de presentatie van het jubileumboekje Bij de Tijd, 90 jaar Openbare Bibliotheek Amsterdam, met verhalen van o.a. Mensje van Keulen, Maarten `t Hart, Frans Pointl en Robert Anker. Diverse auteurs zijn aanwezig en dragen voor.

Om 15.00 uur zal wethouder Carolien Gehrels de plaquette aanbrengen die de OBA onlangs ontving voor het meest duurzame publiek toegankelijke gebouw van Amsterdam.

De jeugdtheatervoorstelling Kleine Muis speelt om 11.00 uur en om 13.00 uur en de familievoorstelling De dierenverhalen van en door Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet om 14.00 uur.

Gedurende de actieperiode profiteren leden en bezoekers tevens van diverse acties. Zo is er de OBA Canon, van de 90 beste boeken van de afgelopen 90 jaar, zijn er op alle filialen 90 nieuwe games en is er de eerste 9 dagen van het jubileum 90 dagen extra lidmaatschap voor ieder nieuw betalend lid.

Kijk voor meer informatie in de agenda op deze website.

Wij hopen op 8 februari met u het glas te mogen heffen op ons 90 jarig bestaan!