Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schoorl, 28 januari 2009

Belgische toplopers massaal naar Schoorl

Een groot contingent Belgische toplopers staat zondag 8 februari 2009 aan de start tijdens de Groet Uit Schoorl Run. Met het verschijnen van deze topatleten ontstaat een aansprekende wedstrijd tussen de Lage Landen. De meest bekende namen zijn Rik Ceulemans, Anja Smolders, Hans Janssens en Pieter Rijnders. De organisatie is er trots op dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen de toppers van zowel de Nederlandse als Belgische wegatletiek naar de Noord-Hollandse kustplaats komen.

De atleten starten met name op de internationale 10 km, het hoofdonderdeel van de Groet Uit Schoorl Run. Naast de eerder genoemde atleten zullen ook Koen Naert, Tom Vanslambrouck, Vital Gahunghu, Theo van den Abbeel en Sven Nijs van start gaan.

De andere atleten kiezen voor de halve marathon (Anja Smolders, Alemitu Bekele, Koen Wilssens, Joeri Schoffelen en Eric Gerome) of de 30 km (Rik Ceulemans, Fredric Collignon en Francies van Steenbrugge). Deze atleten gebruiken de 30 km met name als voorbereiding op hun voorjaarsmarathon.

De organisatie heeft de inschrijvingen voor het evenement inmiddels moeten sluiten vanwege het bereiken van de limiet. Met name de internationale 10 km is nu bijna een kampioenschap der Lage Landen waardig.