Mastercam en CAMWorks ook op SolidWorks World


CAM ruim vertegenwoordigd op SolidWorks World

'S-HERTOGENBOSCH, 20090206 -- CNC Software zal op SolidWorks World een demonstratie geven van "Mastercam for SolidWorks". Mastercam for SolidWorks is een nieuw product en ontwikkeld voor 's wereld meest gebruikte CAD software. Mastercam for SolidWorks is volledig geïntegreerd en hierdoor werkt het naadloos samen met SolidWorks.

Het is een doorbraak voor vele CAD/CAM gebruikers, 's werelds marktleidende CAD en CAM aanbieders komen nu samen in één systeem. Dit biedt vele voordelen voor Mastercam gebruikers, zij kunnen nu hoogwaardige 3D CAD ontwerpen maken maar de functionaliteiten van Mastercam blijven behouden. SolidWorks gebruikers hebben nu de mogelijkheid om, in één systeem, hun ontwerp direct door te programmeren naar de machine zonder omschakeling van systeem of verlies van gegevens.

Mastercam for SolidWorks bevat zeer veel frees strategieën, inclusief Feature Based Machining en High Speed Machining. High Speed machining zorgt voor een langere gereedschapstandtijd, snellere verspaning en verbeterde freesresultaten door vloeiende bewegingen in plaats van scherpe hoeken in de freesbanen. De totale freestijd wordt drastisch verkort door slimmere en betere clean-up functies. Ook zijn handmatige nabewerkingen daardoor vaak niet meer nodig.

Vanaf de release van Mastercam X3 kan Mastercam for SolidWorks gebruikt worden. Extra functionaliteit komt met de release van Mastercam X4.

CAMWorks
Het tweede CAM-systeem op SolidWorks World dit jaar is CAMWorks. CAMWorks is volledig geïntegreerd in SolidWorks en bedoeld voor gebruikers van SolidWorks die ook CAM willen toepassen. Het moederbedrijf van CamWorks is Geometrics, producent van onder andere e-drawings en DFMPro.

Hans Derks, Business Unit Manager CAM bij CAMNet en Cadmes merkt, zeker in deze tijd, de groeiende vraag van bedrijven naar een geïntegreerde CAD/CAM oplossing. "Bedrijven willen zich steeds meer gaan onderscheiden van hun concurrent, de kosten zo laag mogelijk houden, of een extra service verlenen aan hun klanten en kiezen er daardoor bijvoorbeeld voor een stukje ontwerp zelf doen. Of maken de stap naar ontwikkeling van eigen producten".

SolidWorks World
SolidWorks World is een jaarlijks terugkerend evenement voor SolidWorks resellers en gebruikers. Dit jaar reizen zij af naar Amerika, naar Orlando, Florida, van 8 t/m 11 februari.
Drie medewerkers van Cadmes zijn uitgenodigd om een presentatie te geven op SolidWorks World.

Cadmes B.V.
Cadmes, met vestigingen in Nederland, België en Luxemburg, is leverancier van CAD/ CAM/ CAE en PDM-software en dienstverlener op het gebied van design, engineering, training, werkvoorbereiding en productie in de metaal- en kunststofindustrie. Cadmes levert onder andere SolidWorks, SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks Simulation, SmarTeam, Tacton, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is SolidWorks Certified Training & Support Provider en de enige SolidWorks Certified Advanced Services Provider voor de Benelux.

Cadmes B.V.





Ingezonden persbericht