Marijn Kremers wint Chrono wintercup kampioenschap 2008/2009

GEMERT, 20090211 -- De derde en allesbeslissende Wintercup van Chrono Karting werd zondag 8 februari in Berghem verreden. Op Circuit Nieuw-Zevenbergen werd op het scherp van de snede gestreden.

De 11 jarige Marijn Kremers uitkomende in de Mini Max klasse (leeftijdklasse van 10 t/m 14 jaar) stond er, met al 2 overwinnningen op zijn naam, bijzonder goed voor.
Hij zag het als een uitdaging om ook de laatste race als winnaar te eindigen en ging de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

Vrijdag voor de race werd er intensief getrained en gezocht naar de juiste afstellingen.
Er zijn de gehele dag diverse afstellingen getest.
Zaterdag waren er per klasse nog 4 trainingssessies, die werd het einde van de dag tevreden en met een goed gevoel afgesloten.

Zondagmorgen zag de baan wit van de sneeuw en de vorst maar er werd besloten gewoon van start te gaan. Er werd gestart met voor iedere klasse een vrije training waarbij Marijn in zijn klasse de vrije training ruim als snelste kon afsluiten. Het zag er allemaal goed uit, de baan was aan het opdrogen en het tijdrijden kon beginnen. Door de wisselende weersomstandigheden werd er, wat bandendruk betreft, een verkeerde beslissing genomen. Marijn had zichtbaar moeite de kart goed onder controle te krijgen. Zelfs op het droge kon hij de kart met moeite de goede lijnen op gestuurd krijgen wat resulteerde in een teleurstellende 13de startplaats voor de prefinale.

Maar zoals hij al eerdere wedstrijden heeft laten zien is het een echte racer en heeft dat ook deze wedstrijd weer opnieuw bewezen. In de prefinale ging Marijn toch met een goed gevoel van start. Omdat er alleen punten in de finale te halen zijn voor het kampioenschap en er dus nog genoeg tijd was om naar voren te kunnen rijden was de druk op dat moment niet zo groot. Hij lag na vier ronde al op een derde plaats, daarna kon Marijn al snel nog een plaats naar voren rijden waardoor hij als 2de wist te finishen.

De finale werd dan ook vanaf de 2de plaats gestart. Maar meteen vanaf de start nam Marijn de koppositie aan en kon wederom onbedreigt de wedstrijd afsluiten. Met 3 overwinningen op zak sloot Marijn de Chrono Wintercup als Kampioen 2008/2009 af.

Marijn zal het seizoen 2009 zeker weer met zijn PCR-Kart in de Mini Max Klasse voor het Havel Racing Team van start gaan. Hij zal het Nederlands, Belgisch en BNL kampioenschap gaan rijden.

Naast de wedstrijden in de Mini Max is Marijn ook begonnen met het trainen met een KF3 motor, maar gezien zijn leeftijd zal hij in 2009 nog niet aan de KF3 wedstrijden mogen deelnemen.