Ingezonden persbericht


Persbericht

Schoorl, 21 januari 2009

Michel Butter en Hilda Kibet naar Groet Uit Schoorl Run

Zondag 8 februari 2009 verschijnen Michel Butter en Hilda Kibet aan de start tijdens de 32e Groet Uit Schoorl Run. De organisatie is er trots op dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen de toppers van de Nederlandse wegatletiek opnieuw naar de Noord-Hollandse kustplaats komen.

Michel Butter, in zeer goede doen, zal na het behalen van zijn titel in 2008 bij het ASICS Nederlands Kampioenschap 10 km op de weg een aanval gaan doen op het Nederlands record 10 km op de weg. Dit record staat sinds 2002 op naam van Luc Krotwaar in 28.09. "Naast Butter staan verder o.a. Patrick Stitzinger, Sander Schutgens, Greg van Hest en de Belgische toppers Hans Janssens en Pieter Rijnders aan de start", aldus race director Cees Pronk.

Hilda Kibet gaat een poging wagen om haar persoonlijk record van 2008 te verbeteren. Kibet liep in 2008 een wereldtijd van 31.01 (in 2008 de op één na snelste tijd in de wereld) en bleef daarbij twee seconden boven het nationale record van Lornah Kiplagat (30.59 in 2004). Ook zij gaat een aanval doen op het Nederlands record. Bij de Nederlandse dames zal Selma Borst haar comeback gaan maken in Schoorl. De organisatie maakt verder bekend dat de inschrijvingen inmiddels gesloten zijn dit i.v.m. het bereiken van de deelnemerslimiet (8.000 totaal).

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht