TenneT


Ontmanteling hoogspanningsmasten in Voorschoten

05-02-2009 In opdracht van de gemeente Voorschoten gaat landelijk netbeheerder TenneT een drietal hoogspanningsmasten in Voorschoten verwijderen. Deze werkzaamheden vinden plaats bij het NS-station Voorschoten en de tijdelijke Albert Heijn bij dit station. De werkzaamheden vinden plaats op zondag 8 en maandag 9 februari.

Er worden in totaal drie masten verwijderd. Op 8 februari wordt begonnen met het demonteren van de twee masten, die staan langs de spoorbaan tussen de tennisvereniging aan de Juliana van Stolberglaan en de Brunita Gemmekelaan. De masten worden direct na demontage in stukken geknipt en afgevoerd. Voor het neerhalen van de mast bij het NS-station is het voor de veiligheid noodzakelijk dat het parkeerterrein van het NS-station Voorschoten en van de tijdelijke Albert Heijn tijdelijk wordt afgesloten.

Op 9 februari wordt de hoogspanningsmast in het Burgemeester Van der Hoevenpark verwijderd.
De draden zijn al eerder uit de masten gehaald, nadat de verbinding ondergronds is gebracht. Het neerhalen van de masten betreffen de laatste werkzaamheden in het ondergronds brengen van deze hoogspanningsverbinding. De kosten voor de afbraak en het ondergronds brengen van de verbinding zijn voor rekening van de gemeente. U bent welkom om het verwijderen van de masten te komen bezichtigen ten behoeve van publicatie en/of fotografie.