Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Meepraten over Mallegatterrein

Rotterdam wil de stad kindvriendelijker maken. Feijenoord is één van de wijken die in 2009 zichtbaar kindvriendelijker wordt. Dit gebeurt onder meer door het verbeteren van speelplekken en schoolpleinen, meer veiligheid voor kinderen in het verkeer en meer groen in de wijk waarop gespeeld kan worden.

Één van de grootste speelplekken in de wijk is het terrein aan het Mallegat. Hier zijn al veel goed gebruikte voorzieningen, zoals basketbalveldjes en het onlangs geopende Cruyff Court Giovanni van Bronkhorst. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, door onder andere Thuis Op Straat (sport en spel) en door Stichting Welzijn Feijenoord (in de Koepels). Voor de jongere kinderen van 4 tot 10 jaar staat er een speeltoestel op het grasveld (foto).

De deelgemeente nodigt een ieder uit de buurt uit om op zondag 8 februari mee te praten over het Mallegat, van 13.00 tot 15.00 uur, in de grote Koepel aan het Mallegatterrein. Ouders en kinderen mogen zeggen wat ze van het veld en de speeltoestellen vinden. Koffie, thee en frisdrank staan klaar.

Kom langs en geef uw mening: wat is goed aan het terrein, wat kan beter. Voor de kinderen verzorgt TOS een leuke activiteit en na afloop wacht ze een leuke verrassing.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Rolf Oldenkamp van Kindvriendelijke Wijken (KiWi)/deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 16

Mallegatterrein

(foto: deelgemeente Feijenoord)