Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois Kunstfestival in de Larenkamp

Zondag 8 februari wordt in Lokaal Cultuur Centrum Larenkamp, Slinge 303 in Zuidwijk, voor de zestiende maal het Charlois Kunstfestival gehouden. Het festival is van 11.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Tijdens het jaarlijkse Charlois' Kunstfestival treden diverse muziekgroepen op in de kleine en grote zaal van Lokaal Cultuur Centrum Larenkamp (foto: fotopersbureau Cor Vos) Het festival biedt een podium aan amateurs op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst en literatuur. Er zijn twee podia voor muziek- en dans. Op het grote podium treden orkesten op waaronder twee bigbands, een accordeon-, een mondharmonica- en een mandolineorkest, twee koren en twee dansgroepen. Op het kleine podium treedt grote verscheidenheid aan solisten, duos, en kleine groepen op, waaronder een popensemble, een volksmuziekgroep en een saxofoonkwartet

Beeldende kunst

Beeldende kunst wordt vertegenwoordigd door een expositie van onder andere aquarellen, fotos en schilderijen waarmee de amateur-kunstenaars zich presenteren en meedingen naar de jaarlijkse Kunstprijs van het festival. De prijsuitreiking is tijdens het festival om 13.00 uur.

In de gemeentebibliotheek in de Larenkamp treden amateur-dichters op, kan men zijn of haar boeken laten taxeren en kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop Marmeren.

Theaterorgel

Elders in het gebouw wordt een workshop Theaterorgel gegeven waar de bezoeker alles te weten kan komen over de techniek en de historie van het, vooral in Rotterdam-Zuid, bekende Colosseum-orgel en bestaat de mogelijkheid om er zelf op te spelen.

Bezoekers die lekker willen bewegen kunnen deelnemen aan de workshop Line Dance.