Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 07-02-2009

Vrouw gewond bij aanrijding
EMMEN - Een 64-jarige vrouw uit Emmen raakte vrijdagmorgen gewond bij een aanrijding aan het Laan van de Kwekebos. Een 40-jarige automobiliste uit Slagharen reed over de Houtweg vanuit de Boermarkeweg en sloeg linksaf in de richting van de Laan van het Kwekebos. Toen zij de weg wilde oversteken in de richting van de Laan van het Kwekebos verleende ze geen voorrang aan de 64-jarige bestuurster. De vrouw uit Emmen klaagde over pijn in haar nek en rug. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. (BPS 09-009203)

Rijden onder invloed
VLEDDER Agenten hebben vrijdagavond een 60-jarige man uit Beilen aangehouden aan de Vledderweg wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 1010 ugl. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De man is met een dagvaarding heengezonden. (BPS 09-009390)

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 18-jarige beginnende bestuurder aangehouden aan de Weerdingerstraat. De jongeman blies op het bureau 115 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009408)

HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagavond een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Prinses Marijkestraat op verdenking van het rijden onder invloed. De man zou daar tegen een geparkeerd staand voertuig zijn gebotst. Een omstander heeft daarop de politie gebeld. De verdachte, die een verwarde indruk maakte, werd ingesloten voor verhoor. Op het bureau is een blaastest afgenomen. De beginnend bestuurder blies 80 ugl. Bovendien werd in zijn voertuig een buisje met vloeibare stof aangetroffen. De verdachte verklaarde dat dit GHB betrof en dat hij deze stof die avond had ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009419)

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden aan de Stroom wegens het rijden onder invloed. Tijdens de controle werd tevens een mes in de auto aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009470)

Bromfietsers aangehouden
EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige bromfietser uit Emmen staandegehouden aan de Hoofdstraat in het voetgangersgebied. De man werd onderworpen aan een verkeerscontrole en hem werd gevraagd naar zijn rij- en kentekenbewijs. Hij gaf de agenten vervolgens een mapje met papieren en zei iets in de trant van: zoek het maar uit. De agenten gaven aan dit gedrag niet te accepteren. De bromfietser wilde er vervolgens vandoor gaan. Na meerdere waarschuwingen van de agenten, beledigde de verdachte één van de agenten. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij kreeg uiteindelijk een dagvaarding mee naar huis. (BPS 09-009364)

Man aangehouden wegens inbraak
NIEUW BUINEN Agenten hebben vrijdagmorgen een 47-jarige man uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van inbraak. De man werd betrapt in een schuurtje aan de Beukenlaan door de 60-jarige eigenaar uit Nieuw Buinen. Hij had de deur van het schuurtje geforceerd om binnen te komen. De verdachte had een aantal goederen klaar gezet om mee te nemen. De eigenaar heeft de verdachte overgedragen aan de politie. Bij zijn aanhouding bleek hij nog een boete van 378,- open te hebben staan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009255)

Aanhoudingenwegens winkeldiefstal
RODEN Een 37-jarige man uit Drachten is vrijdag aangehouden op verdenking van diefstal uit een juwelierszaak aan de Heerestraat. De verdachte bekende een horloge te hebben gestolen. Na verhoor is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 09-004391)

ZUIDWOLDE Een 64-jarige vrouw uit Fluitenberg is donderdag aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw zou uit een supermarkt aan de Hoofdstraat twee zakjes met kruiden ter waarde van 1,98 euro hebben gestolen. De verdachte werd gehoord, maar zij ontkende. De vrouw is heengezonden met een dagvaarding. (BPS 09-008976)

Jongeren laten spoor van vernieling na

Politie zoekt contact met gedupeerden
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan het Prins Mauritsplein vijf jongeren aangehouden op verdenking van vernieling. Het gaat om twee jongens van 14 jaar oud uit Pesse, twee meiden van 14 jaar oud uit Hoogeveen en een jongen van 15 jaar oud uit Hoogeveen. Omstanders belden de politie met de mededeling dat zij de jongeren in de kraag hadden gevat, nadat deze meerdere autos hadden vernield. Tijdens het verhoor verklaarden de jongeren dat zij op een relatief lange route een aantal autos hebben vernield. Ook op de parkeerplaats bij het zwembad zouden meerdere voertuigen het slachtoffer zijn geworden. Daar werden door de politie echter geen autos meer aangetroffen. De politie vraagt gedupeerden zich te melden via 0900-8844 en aangifte te doen. Het is nog niet bekend om hoeveel vernielde autos het gaat. Drie van de verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie van Hoogeveen bedankt de oplettende burgers voor hun alertheid en handelen. Dankzij hen konden de jongeren worden aangehouden en kan worden getracht om de schade op de verdachten te verhalen. (BPS 09-009399)

Huiselijk geweld
EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 51-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 39-jarige vrouw. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009383)

BEILEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit Beilen aangehouden wegens mishandeling van zijn 38-jarige vrouw. De verdachte is ingesloten voor verhoor (BPS 09-009443)

Aanhouding wegens belediging

ASSEN De politie heeft vrijdagmorgen een 24-jarige man uit Assen aangehouden wegens belediging. De man werd staandegehouden aan de Noordersingel omdat hij een niet geldige kentekenplaat gebruikte. Toen de agent hiervoor een bekeuring wilde uitschrijven, werd hij door de verdachte uitgescholden. De man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009229)

Politie controleert in verkeer
ASSEN De politie heeft vrijdagavond op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Tegen elf mensen is proces-verbaal opgemaakt. Drie fietsers zijn bekeurd wegens het fietsen zonder voor- en achterlicht, 1 fietser is bekeurd wegens het fietsen op de autoweg, twee bestuurders reden over een doorgetrokken streep, één bestuurder reed over de vluchtstrook en één bestuurder reed niet over de daarvoor bestemde rijbaan. Tenslotte werden twee bestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de maximum snelheid (38 km/uur en 28 km/uur te hard). (BPS 09-009411)

EMMEN / ASSEN Tijdens een alcoholcontrole aan de Weerdingerstraat in Emmen en aan de Europaweg-West en de Haarweg in Assen is van 317 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee bestuurders bleken in Assen en Emmen te veel te hebben gedronken. (BPS 09-009454)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.