Deze week in FEM (week 6, vanaf vrijdag 6 februari in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Van zijn voetstuk gevallen: Jan-Michiel Hessels
De supercommissaris had zich de herfst van zijn carri¨¨re waarschijnlijk anders voorgesteld. De ondergang van bankverzekeraar Fortis leverde Jan-Michiel Hessels een nieuwe smet op zijn blazoen op. Waarom was hij in het jaar van de overname van ABN Amro eigenlijk bij bijna een kwart van de bestuursvergaderingen in 2007 afwezig?

Crisis: wie krijgt de hardste klappen?
Nederland ontspringt de dans niet. De recessie raakt ons land hard. In de Rotterdamse haven, om een voorbeeld te noemen, is het duidelijk minder druk dan een jaar geleden. Maar lang niet alle sectoren worden even hard geraakt. De landbouw en voedingsmiddelenbranche houden de rug behoorlijk recht. Net als de fabrikanten van fietsen.

Nieuwe kansen voor vastgoed
¡°Het wordt nooit meer zoals vroeger¡±, voorspelt Eric de Clercq Zubli, managing director van vastgoedadvieskantoor Jones Lang LaSalle. Maar daarmee is niet gezegd dat het nu alleen maar kommer en kwel is. ¡°Er is durf voor nodig, maar er liggen zeker kansen. Als je een goed gebouw kiest, dan is dit zeker een interessant moment om in te stappen.¡±

Erop of eronder voor Hollandse medicijnmaker
2009 wordt het jaar van de waarheid voor biofarmaceut Fornix. Als het zijn wondermiddel tegen hooikoorts niet geregistreerd krijgt, dreigt het zijn marktaandeel in ¨¦¨¦n klap te verliezen. Bestuursvoorzitter Cees Bergman kan alleen nog maar hopen: ¡°Dit wordt het jaar van de apotheose.¡±

Verder in dit nummer:

¡ñ Optiehuizen blijven niet buiten schot, maar opties gedijen bij de crisis ¡ñ Waar zijn de miljoenen van detacheerder DPA gebleven? ¡ñ Frank de Grave: ¡®Ik denk niet dat oud-ministers betere bankiers zijn¡¯ ¡ñ Slecht nieuws voor de dollar: Arabieren laten de munt vallen ¡ñ Hoe komt LyondellBasell van zijn schulden af?