Ingezonden persbericht
Persbericht
Eindhoven, 5 februari 2009
Arno van Dongen nieuwe algemeen directeur Bonduelle Benelux
Edo Stouten neemt na 35 jaar afscheid van 'zijn' Bonduelle
Bonduelle heeft Arno van Dongen aangesteld als Algemeen Directeur van Bonduelle Benelux. Hij volgt Edo Stouten op die 35 jaar geleden in Nederland startte met de verkoop van Bonduelle producten.
Arno van Dongen trad in 2005 in dienst bij Bonduelle als sales manager Benelux. Daarvoor werkte hij in diverse functies bij Unilever. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten van Bonduelle in de Benelux. Naast het consumentenmerk Bonduelle maakt het bedrijf private label producten en heeft het een Foodservice divisie waarmee het de professionele horeca en grootverbruikersmarkt bedient.
Arno van Dongen over zijn nieuwe functie: "Ik vind het een eer om in de voetsporen te treden van Edo. Hij heeft Bonduelle Nederland opgericht, heeft Nederland aan de maïs gekregen en zag als eerste de potentie van eenpersoonsblikjes. Mijn uitdaging voor de komende jaren is om de relevantie en kracht van het merk Bonduelle voor onze klanten en consumenten verder uit te bouwen."
Over Bonduelle
Bonduelle heeft wereldwijd 28 fabrieken en zet haar producten in 80 landen af. Het hoofdkantoor van de internationale Bonduelle Groep zetelt in Frankrijk. Bonduelle Benelux is gevestigd in Eindhoven. Bonduelle is de enige groenteverwerkende organisatie die alle technologieën van verwerking beheerst: conserven (blik, glas en Tetra Recart), diepvries en vers (bladsla, soepen en traiteursalades). De organisatie is 's werelds grootste groenteconservenverwerkende industrie, Europees marktleider in geconserveerde groente en de nummer twee in diepvriesgroente.
Sinds 30 jaar is Bonduelle een overtuigd aanhanger van natuurvriendelijke teelt, wat inhoudt dat het gebruik van pesticiden wordt beperkt, dat wordt bezuinigd op het gebruik van water en dat reststoffen in de producten wordt vermeden. Bonduelle streeft ernaar de consument te helpen vaker hoogwaardige groente te eten en door middel van innovaties tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan gemak, gezond en genieten.
Noot voor de redactie (