Partij van de Arbeid

Den Haag, 5 februari 2009

Aanvullende vragen van de leden Heerts en Bouchibti (allen PvdA) aan de ministers van Justitie en Jeugd en Gezin

over sociale netwerksites


1. Herinnert u zich de vragen en antwoorden van de Leden Heerts en Bouchibti over netwerksites die inbreuk maken op de Wet bescherming persoonsgegevens.?


2. Herinnert u zich het antwoord op de eerste vraag nog? Betekent het feit dat op internet geen betrouwbaar identificatiemiddel beschikbaar is om de leeftijd van jongeren die gebruik maken van deze internetsites vast te stellen, dat dit de verantwoordelijken van de sociale internetsites ontslaat van de plicht om de ouders om toestemming te vragen? Ontslaat dit tevens de verantwoordelijken van de plicht om technische en organisatorische maatregelen te treffen om persoonsgegevens van deze jongeren te beschermen? Zo nee, welke maatregelen zouden de verantwoordelijken volgens u kunnen nemen?


3. Als u er bij u geen maatregelen bekend zijn om persoonsgegevens van jongeren te beschermen, bent u dan bereid hier een onderzoek naar te (laten) doen?


4. Bent u bekend met de mogelijkheid om op sociale netwerksites de leeftijd van jongeren af te schermen zodat niet op leeftijd gezocht kunt worden? Zo ja, wat gaat u met deze wetenschap doen?

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T 070 318 2694
E s.boting@tweedekamer.nl