Ingezonden persbericht
Brasserie 't Amsterdammertje vaart nieuwe koers door toetreding tot Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE)
André Gerrits treedt toe met Brasserie 't Amsterdammertje tot JRE
Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) is een vereniging van jonge restaurateurs.
De chefs van JRE combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met passie voor de Europese gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten. Daarnaast onderscheiden de JRE-restaurants zich qua locatie, interieur, omgeving en service.
Het lidmaatschap van JRE staat open voor jonge restaurateurs tot 37 jaar.
Na Gerrits' toetreding is het erg snel gegaan met 't Amsterdammertje. Voorzitter van de JRE en eigenaar van Savarin te Rijswijk Patrick van Zuiden herkende direct de potentie van de jonge patron cuisinier van 't Amsterdammertje. De nieuwste telg in een geslacht van jonge ambitieuze restaurateurs die zich verenigd hebben in de JRE was een feit.
Patron cuisinier André Gerrits
André Gerrits was zo'n 12 jaar een vaste waarde in de keuken van Ron Blaauw. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer creatieve, moderne chef-kok die ook de klassieke keuken respecteert. De leerschool van Ron Blaauw ,in kennis en vaardigheden,is duidelijk te herkennen in de gerechten die Gerrits bereidt in 't Amsterdammertje.
Culinaire erkenning als toprestaurant
"Oneerbiedig werd 't Amsterdammertje in het verleden wel een regionale eetschuur genoemd" aldus patron cuisinier André Gerrits. In overleg met de HME Group is besloten om een nieuwe koers te varen met 't Amsterdammertje. Na een intensieve 'restyling' van interieur, menu- en wijnkaart en een volledige nieuwe witte en zwarte brigade waait er sinds de toetreding van Gerrits een nieuwe culinaire wind in de monumentale oud-Hollandse boerderij waarin 't Amsterdammertje gevestigd is Loenen aan de Vecht.
Ingezonden persbericht