Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE INT ACHTERSTALLIGE BOETES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft zaterdag personen bezocht die al enige tijd hun boetes niet betaald hadden. De gehele dag werden wanbetalers op hun huisadres geconfronteerd met hun betalingsachterstand. In totaal werden er 70 openstaande vonnissen verwerkt; er is 2678,54 euro geind. Ook zijn er met diverse personen betalingsafspraken gemaakt.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
MIDDELHARNIS - Na diverse klachten over gevaarlijk weggedrag op de Oudelandsedijk, hield de politie hier dinsdagochtend een verkeerscontrole. In totaal werden er tussen acht uur en kwart voor tien zeven automobilisten bekeurd. Twee van hen overtraden de snelheid. Eén van hen reed 25 km/h te hard. Ook werd er bekeurd voor het onnodig gebruiken van geluidssignalen, niet dragen van een autogordel, seinen met het licht en het niet tonen van een rijbewijs.


* CONTROLE DOOR AGENTEN
OUDDORP - Om de veiligheid op straat te waarborgen houdt de politie regelmatig vekeerscontroles. Ook weggebruikers wijzen regelmatig op gevaarlijke situaties in het verkeer. Zo ook op de Rijksweg N57. Hier zou het inhaalverbod regelmatig overtreden worden. Bij een controle woensdagochtend tussen half zes en zeven uur overtrad slechts één bestuurder dit inhaalverbod. Negen andere bestuurders kregen hier een bekeuring voor het overschrijden van de maximaal toegestaan snelheid. Op de Plaatweg tussen Stellendam en Melissant werden zes bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.


* POLITIE ONDERZOEKT AUTOINBRAKEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district de Eilanden onderzoekt diverse autoinbraken. Zondag en maandag werd er in de avonduren ingebroken in vier geparkeerdstaande auto's aan de Plaatweg en de Groene Kruisweg. De buit varieerde van een rolletje snoep tot een navigatiesysteem. De politie adviseert dan ook om nooit goederen in de auto te laten liggen.

Diefstal uit auto's, wat kunt u zelf doen om het te voorkomen?
+ Laat geen kostbaarheden achter in de auto.
+ Haal altijd de radio en/of navigatieapparatuur incl. houder) uit het voertuig.

+ Laat zien dat u niets waardevols verbergt en zet het dashboardkastje open.

+ Parkeer de auto niet op een afgelegen, donkere plek.
+ Parkeer uw auto op goed verlichte plaatsen, zodat uw auto in het zicht blijft.


* POLITIE HOUDT DRONKEN AUTOBESTUURDER AAN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft maandagavond 2 februari omstreeks half tien op de Rijksweg A20 een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De autobestuurder reed op een fietspad aan de Gordelweg in de richting van de Rijksweg A20. Een oplettende getuige zag de auto slingeren en bijna een lantaarnpaal raken. Hierop alarmeerde hij de politie. Politiepersoneel zette onmiddellijk een achtervolging in en gaf de man een stopteken bij afslag Kralingen. Vervolgens probeerde de verdachte over het verdrijvingsvlak de snelweg weer op te rijden. Politiemensen hielden de man staande op de vluchtstrook. Uit onderzoek bleek de man onder invloed te zijn van alcohol. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* AANGEHOUDEN NA BEKRASSEN AUTO
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord hield woensdagmiddag een jongen aan. De 17-jarige inwoner van Bergschenhoek kreeg rond twaalf uur een woordenwisseling met een scholier in een school aan de Vijverhofstraat. Vervolgens liep hij de school uit en kraste met een sleutel op een geparkeerdstaande auto. Verder sloeg hij op een andere auto. De eigenaar van de eerste auto zag de bekrassing en waarschuwde de politie. Agenten waren snel aanwezig. Zij hielden de tiener aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* KLACHTEN BEWONERS ONDERZOCHT
RHOON - Naar aanleiding van klachten van bewoners hielden politieagenten van het wijkteam Albranswaard, dinsdag 3 februari, diverse snelheidscontroles. Op de Dorpsdijk zijn in de ochtenduren 60 automobilisten gecontroleerd. Niemand reed te hard. Op de Rivierenweg in Rhoon zijn aansluitend 50 automobilsten gecontroleerd. Hiervan reden er 11 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur op een weg waar 50 km/uur is toegestaan. Om de verkeersveiligheid te vergroten zal de politie in de komende tijd regelmatig controleren op snelheid. Tevens wordt gecontroleerd op het dragen van de autogordel door zowel de bestuurder als de passagier.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE IN HELLEVOETSLUIS

HELLEVOETSLUIS - De politie van het district de Eilanden heeft op woensdagochtend tussen tien en elf uur een verkeerscontrole gehouden op de Vlasakkerlaan in Hellevoetsluis. Naast twee bekeuringen voor het niet handsfree bellen was het opvallend dat in dat ene uur dertien maal werd geconstateerd dat autobestuurders de autogordel niet droegen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


* HALTVERWIJZING NA GOOIEN MET IJSBALLEN
POORTUGAAL - Politieagenten hielden woensdagavond een jongen aan. Een groepje jongeren gooide op de Waalstraat met ijsballen op ruiten. Rond kwart voor negen sprak een passerende vrouw hen aan op dit gedrag. Vervolgens stopte de meesten. Eén van hen, een 17-jarige inwoner van Poortugaal, gooide echter nog wel een ijsbal op de ruit op het moment dat de vrouw zich omdraaide. Een surveillerende agent zag dit en hield de jongen aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij een HALT verwijzing.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
ROTTERDM-WEST- Een 25-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag op het Mathensserplein, terhoogte van een speelgoedzaak, door politieagenten aangehouden. De man bedreigde woordelijk een 35-jarige beveiliger van de speelgoedzaak. Tussen de twee was onenigheid ontstaan. Hierop kreeg het tweetal een fikse woordenwisseling waarbij de man de beveiliger bedreigde. De verdachte is meegenomen voor verhoor. Na overleg met de Officier van Justitie zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Toen een 49-jarige Capellenaar woensdagmiddag om drie uur bij zijn fiets kwam op de Watermanweg, zag hij dat een jongeman deze probeerde weg te nemen. Het slot was reeds opengebroken. Toen de man de 18-jarige Capelse fietsendief aansprak werd deze agressief. Beveiligingsmedewerkers die in de buurt waren boden assistentie en hielden de verdachte onder controle tot de politie arriveerde. De fietsendief is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar heeft zijn fiets terug. Ook in district Feijenoord-Ridderster werd op nagenoeg hetzelfde moment een fiets gestolen onder de ogen van de eigenaar. Een 20-jarige Rotterdammer nam de fiets weg op het Sint Jorisplein in Ridderkerk. Hij liep er mee naar de Geerlaan waar hij werd aangehouden door de gealarmeerde politie. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN
VLAARDINGEN - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen door snelheid terug te dringen hielden politieagenten van district Waterweg-Noord samen met personeel van de Verkeerspolitie diverse snelheidscontroles. Dit ook mede na verzoeken van bewoners. Op de Floris de Vijfdelaan zijn woensdagmorgen tussen half tien en half twaalf 822 automobilisten gecontroleerd. Eenenveertig bestuurders reden te hard en kregen een bekeuring. Op de Schiedamseweg zijn tussen half twee en half drie 234 automobilisten gecontroleerd. Vijf van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Tussen drie en vier uur is op de Deltaweg gecontroleerd. De snelheid van 537 automobilisten werd tussen drie en vier uur gemeten. 72 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.


* AANGEHOUDEN NA PRIKKEN MET DARTPIJL
ROTTERDAM - Politieagenten hielden woensdagmiddag een man aan. De 47-jarige Rotterdammer wordt er van verdacht dat hij een 'vriend' geprikt heeft met een dartpijl. Dit werd rond kwart over vijf gemeld bij de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig bij de woning aan de Schammenkamp. Hier troffen ze het 44-jarige slachtoffer aan. De Rotterdammer had een paar kleine prikwonden op zijn lichaam. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Vervolgens is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEKT WINKELINBRAAK
ROTTERDAM - Toen een winkelier van de Riederlaan woendagmorgen om tien uur bij zijn winkel aankwam bleek er te zijn ingebroken. De voordeur bleek te zijn geforceerd waarna de inbreker(s) zich toegang hadden verschaft tot de winkelruimte. Er waren enkele goederen weggenomen maar ter plekke ook levensmiddelen genuttigd. De Technische Recherche heeft sporen veiliggesteld en naar aanleiding daarvan stelt de politie een nader onderzoek in.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD NA SNELHEIDSCONTROLE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een snelheidscontrole uitgevoerd aan de Burgemeester van Beresteijnlaan. Op deze weg geldt een maximum snelheid an 50 km/uur. Tijdens deze controle kregen 25 automobilisten een bekeuring voor het overtreden van de snelheid. De automobilist met de hoogste snelheid reed 109 km/uur. Agenten namen het rijbewijs in van de man. De controle is uitgevoerd op woensdagochtend van kwart over tien tot kwart voor twaalf.

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt een aanranding van kwart over zes op het Cor Kieboomplein. De Rotterdamse liep vanaf de tramhalte Feyenoord aan de Stadionweg in de richting van het Cor Kieboomplein. Ter hoogte van de Jan Pettersonstraat merkte zij dat er iemand achter haar liep. In de omgeving van een muur randde een man haar aan door haar onzedelijk te betasten. Toen het slachtoffer begon te gillen kwamen diverse omstanders naar haar toe lopen. Hierop liet de verdachte haar los en vluchtte weg, vermoedelijk in de richting van de tramhalte aan de Stadionweg. De politie wil graag in contact komen met deze omstanders en vraagt hen zich te melden op het politiebureau; Het ging om een vrouw met een kind, een man op een fiets en nog een man.


Feyenoord-Ridderster op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem

* VERKEERSCONTROLE NA KLACHTEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft op dinsdag tussen half acht en half negen een verkeerscontrole uitgevoerd op de Operalaan. Dit na klachten bij de buurtagent van bewoners over rijgedrag van automobilisten. Tijdens de controle zijn diverse bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel (3), niet tonen van het kentekenbewijs (1), niet tonen van rijbewijs (2), voeren van mistverlichting (2), kinderen niet in kinderzitje (1), rijden zonder apk (1) en kapotte verlichting (1). In totaal zijn er 11 bekeuringen uitgeschreven voor politiemensen.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster kregen woensdagmiddag om ongeveer vier uur de melding dat er onenigheid was in een woning aan het Bm Hoffmanplein. De zoon des huizes had in de woning goederen kapot gegooid en hij zou zijn zus en moeder geslagen hebben. Toen de politiemensen hem zeiden dat hij was aangehouden en dat hij overgebracht zou worden naar het politiebureau verzette hij zich. Door middel van het gebruik van pepperspray en gepast geweld is de 22 jarige man uiteindelijk toch aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij heeft een huisverbod gekregen.


* MAASSLUIS / ONDERZOEK NA GESTOLEN SCOOTER

MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal van een scooter die stond in de openbare stalling bij het NS station in Maassluis. Een 18-jarige uit Schiedam verklaarde dat zijn scooter was gestolen, het ging om een zwarte scooter van het merk Piaggo. Hij zou gestolen zijn tussen dindagmiddag half vier en tien uur 's avonds. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN ONDER BEDREIGING BEROOFD; GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM - De politie van district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar een brute beroving van een 25-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer liep in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over één terhoogte van de Ridderspoorstraat met de Asterstraat in de richting van de Putsebocht toen hij door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen van zijn goederen is beroofd. De man kreeg tijdens de beroving een klap tegen zijn neus en raakte hierdoor gewond en viel op de grond. Toen het slachtoffer op de grond lag kreeg hij nog diverse trappen. Door de overvallers is een mobiele telefoon, geld, en een rijbewijs meegenomen. De mannen zijn vervolgens weggereden in een vermoedelijke zwarte auto. De politie houdt in de loop van donderdag een buurtonderzoek en is opzoek naar getuigen. Het signalement van de berovers luidt: twee Oost-Europese mannen. Een magere en een brede. Eén van hen droeg een groen Adidasjasje. Beiden droegen een muts waarvan er één aan de voorzijde een 'Batman' teken had. Mocht u getuige zijn geweest of over andere informatie beschikken die betrekking heeft op deze beroving belt u dan met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.