Gemeente Westervoort

Energieservice aan huis

energiebox 001.jpg
Op dinsdag 3 februari 2009 is het startsein gegeven voor het project Energieservice aan huis. Wethouders Ciska Wobma en Hans Breunissen presenteerden samen met de adviseurs de heer Kleintjens en Van Dinter en Marcel Hoksbergen van Stichting Collusie de energiebox. De energiebox (t.w.v. 45,-) bevat allerlei energiebesparende artikelen die makkelijk in huis kunnen worden aangebracht en is onderdeel van het project.

Inwoners van Westervoort met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimum kunnen zich eind februari aanmelden voor gratis energieadvies aan huis én voor de ontvangst van de energiebox. De gemeente Westervoort wil mensen stimuleren om bewuster om te gaan met hun energieverbruik. Dit betekent winst voor het milieu én voor de portemonnee. Jaarlijks kunnen mensen gemiddeld zon 125,- besparen door de producten uit de box te gebruiken; spaarlampen aanbrengen, waterbespaarders in de kraan draaien, maar ook simpelweg door de verwarming een uur voordat u naar bed gaat terug te draaien naar zon 15 graden, de kraan dicht te doen tijdens het tandenpoetsen en minder lang te douchen bijvoorbeeld.

In totaal kunnen 250 huishoudens deelnemen aan dit initiatief. Alle huishoudens die voor deze service in aanmerking komen ontvangen eind februari een brief van de gemeente.

Stichting Collusie is een landelijke organisatie, die in samenwerking met andere organisaties streven naar de bevordering van arbeidsdeelname en duurzaamheid in de samenleving. De gemeente Westervoort werkt dus samen met deze stichting. Collusie heeft geschikte energieadviseurs aangetrokken voor dit project en opgeleid. Zij kunnen hun eerste huisbezoeken in Westervoort gaan plannen zodra de eerste aanmeldingen zijn ontvangen.

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl