Gemeente Beek


MEE verzorgt spreekuur in gemeentehuis Beek

Logo MEE

Sinds 12 januari 2009 houdt MEE Zuid-Limburg spreekuur in het Wmo-loket van de gemeente Beek.

MEE Zuid-Limburg biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap en/of chronische ziekte. De werkzaamheden van MEE sluiten goed aan op de diensten die de gemeente biedt. De gemeente kijkt of er hulpmiddelen nodig zijn op het gebied van vervoer of in de woning of regelt de aanvraag voor huishoudelijke hulp. Maar soms er meer nodig. Mensen met een chronische ziekte of handicap kunnen behoefte hebben aan een vrijwilliger die helpt bij het boodschappen doen, ze kunnen op zoek zijn naar een vrijetijdsbesteding of ze hebben hulp nodig bij het krijgen van zorg. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De gemeente kan de vraag dan doorspelen naar de consulent van MEE. Uiteraard gebeurt dit alleen in overleg met de betrokkene(n). Daarnaast kunnen MEE en de gemeente gebruik maken van elkaars kennis. De medewerkers van de gemeente zijn heel goed op de hoogte van voorzieningen en de hulp in het huishouden. MEE weet welke mogelijkheden er in Zuid-Limburg zijn voor mensen met een beperking als het gaat om wonen, werken, sporten, etc.

De samenwerking tussen MEE en de gemeente Beek is een proefproject dat tussentijds zorgvuldig wordt geëvalueerd. Het spreekuur van MEE in het gemeentehuis van Beek vindt iedere week plaats op:


* maandagochtend van 9.00 - 12.30 uur, telefoon 046-4389222.

Inwoners van Beek kunnen dan bij de MEE-consulent terecht met vragen of voor advies. De vraag moet wel in relatie staan met een handicap of chronische ziekte. Inkomen is niet van belang. MEE werkt voor iedereen gratis! Het is verstandig om vooraf een afspraak te maken, zodat de MEE-consulent beschikbaar is als u naar het gemeentehuis komt. U kunt zich bij de balie in de hal van het gemeentehuis melden.


---

MEE

MEE is een landelijke organisatie die informatie, advies en ondersteuning geeft aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, aan chronisch zieken en aan mensen met autisme. In Zuid-Limburg heeft MEE kantoren in Heerlen, Maastricht en Limbricht.

MEE is geen afkorting maar staat voor het Nederlandse woord MEE. MEE kun je voor allerlei werkwoorden plaatsen, zoals MEEdoen, MEEdenken en MEEgaan. Dat is de visie van MEE: met de cliënt MEEdenken, MEEdoen en MEEgaan als dat nodig is.

Informatie en advies

Bij MEE kan je terecht met vragen over leven met een beperking. Bijvoorbeeld Hoe kan ik zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen? , of Wie kan er een keer met mijn zieke vader gaan wandelen? tot Welke mogelijkheden zijn er om te werken met mijn handicap? . Maar ook voor tips over aangepaste vakantieadressen, studeren met een handicap of aangepast sporten.

Ondersteuning

MEE biedt ook ondersteuning. Dit kan variëren van hulp bij het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget tot adviezen in de opvoeding van gehandicapte kinderen.

Cursussen en praatgroepen

Jaarlijks organiseert MEE tal van cursussen en praatgroepen, bijvoorbeeld voor jongeren met een verstandelijke beperking of voor ouders van kinderen met autisme.

MEE is onafhankelijk en voor iedereen gratis, ongeacht inkomen. Je hebt ook geen verwijzing of indicatie nodig.