CPNB


Persbericht 4-2-2009
Eerste stemmen uitgebracht
Nederlandse Kinderjury in alle 12 provinciën simultaan geopend

Vandaag zijn om exact 12.30 uur simultaan in alle provinciën van Nederland de eerste stemmen voor de Nederlandse Kinderjury 2009 uitgebracht. Hiermee is de stemperiode voor deze publieksprijs - het beste kinderboek van het afgelopen jaar - geopend.

De eerste stemmen werden uitgebracht door de aftredende Senaatsleden van de Kinderjury van vorig jaar in de openbare bibliotheken van onder meer Amsterdam, Apeldoorn, Emmen, Groningen en Rotterdam. Dit gelijktijdig stemmen was via een live-video-verbinding te volgen. Vanaf vandaag tot vrijdag 15 mei kunnen alle kinderen in Nederland stemmen op hun favoriete boek. Door kinderen op te roepen te stemmen wil de Nederlandse Kinderjury kinderen stimuleren kritisch te lezen en nieuwe boeken onder hun aandacht brengen.

Nederlandse Kinderjury zoekt twaalf nieuwe Senaatsleden Naast het stemmen op hun favoriete boek, kunnen kinderen zich ook aanmelden om lid te worden van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Kinderjury verzoekt de 12 Senaatsleden de boeken waar het meest op gestemd is te lezen en er hun oordeel over te geven in een juryrapport. Kandidaten kunnen zich melden via www.kinderjury.nl De stemperiode loopt t/m vrijdag 15 mei. Op woensdag 24 juni wordt bekend welk boek wint in de categorie 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Stemmen kan via www.kinderjury.nl, scholen, bibliotheken en boekwinkels.