Politie Zuid-Holland-Zuid

Echtpaar overvallen in hun woning

Strijen, 02-02-2009 o Een echtpaar is overvallen in hun woning. Dat gebeurde op maandagavond 2 februari 2009 omstreeks 20.45 uur. Op dat moment belden de verdachten aan bij het huis aan de Nieuwestraat in Strijen. De bewoner deed open en vier of vijf mannen kwamen direct naar binnen. Ze bedreigden, schopten en sloegen de 52-jarige man en zijn 46-jarige vrouw. Of de overvallers daadwerkelijk iets buit hebben gemaakt is nog niet duidelijk.

De man en vrouw liepen verwondingen op en een ambulance bracht hen over naar het ziekenhuis in Dordrecht. De vrouw kreeg klappen tegen haar hoofd maar hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Haar man raakte ook gewond aan zijn hoofd en moest hier in ieder geval voor behandeld worden.
De verdachten bonden de man vast en de vrouw moest in de woning blijven. Het is daarom nog onduidelijk hoe de verdachten wegkwamen en met welk voertuig. Pas na enige tijd konden de slachtoffers de politie bellen. Maar terugrekenend vond het incident plaats rond 20.45 uur. De politie zette direct de Hoeksche Waard af maar vond nog geen verdachten. De woning van de slachtoffers ligt net naast het dorp. Het is moeilijk een exacte getuigenoproep te doen maar toch hoopt de politie dat er mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord. Getuigen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).