Politie Zeeland


---


O-216-2009 Scholiere van fiets geschopt, s-Gravenpolder
Een 13-jarige scholiere uit de gemeente Borsele werd dinsdag omstreeks 16.00 uur ter hoogte van 's-Gravenpolder van haar fiets geschopt.
Zij werd ter hoogte van 's-Gravenpolder voorbijgefietst door vijf onbekende jongens die tegen haar fiets trapten. Het meisje viel, maar liep geen letsel op. Haar fiets raakte beschadigd.

O-217-2009 Aanrijding in Kapelle
Op de kruising Westelijke Kanaalweg / Hovyweg in Kapelle vond dinsdag omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats.
Een 63-jarige automobilist uit Etten-Leur, die over de Hovyweg reed, verleende op de kruising geen voorrang aan een47-jarige bestuurder uit Yerseke, die op de kruisende Westelijke Kanaalweg reed. Als gevolg van de aanrijding botste de 63-jarige nog tegen een schrikhek. De man liep geen letsel op maar werd ter

observatie per ambulance overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis waaruit hij even later werd ontslagen.

W-218-2009 Eenzijdig verkeersongeval Grijpskerke
Dinsdag om 17.45 uur vond op de Middelburgseweg bij Grijpskerke een eenzijdig verkeersongeval plaats.

Een 54-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed over de Middelburgseweg, komende uit de richting Grijpskerke. Het voertuig raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, ramde een kast van de kabeltelevisie en raakte daarna een boom. Vervolgens kwam het voertuig op zijn kop in de bijna droge sloot terecht. Een getuige moest bovenstaand voertuig nog ontwijken, anders was er een frontale aanrijding geweest. De bestuurder, die als enige in de auto zat, zat klem op de passagiersstoel. Hij werd door brandweer uit het voertuig gehaald en door het ambulancepersoneel gestabiliseerd. Daarna is hij met, nog, onbekend letsel naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. Omdat de adem van de bestuurder naar alcohol rook werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Het verkeer werd omgeleid via de Jacob Catsweg en de Poppendamseweg.

Z-219-2009 Eenzijdig verkeersongeval Clinge
Dinsdag om 17.30 uur vond in de Woestijnestraat in Clinge een eenzijdig verkeersongeval plaats.

Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Hulst reed in de richting van Clinge. Hij werd afgeleid door zijn mobiele telefoon en raakte rechts in de berm. De man corrigeerde te fel waarna hij over de weg naar links op rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terechtkwam en daar in de berm met rechtervoorzijde tegen boom belandde. Een 17-jarige passagiere uit dezelfde gemeente raakte bekneld en moest uit de auto worden gehaald. De bestuurder zelf liep rugklachten op. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

---- --