Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 februari 2009

Hoog bezoek aan de BOOT

Op dinsdag 3 februari bracht het voltallige college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam een bezoek aan de BOOT (Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling) in het stadsdeel De Baarsjes. Dit bezoek was bedoeld als een kennismaking tussen studenten, jongeren uit de buurt en medewerkers van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam (HvA en UvA) en organisaties uit de buurt. De BOOT is een van de middelen om de Wijkaanpak vorm te geven en is tot stand gekomen door een samenwerking van HvA-UvA, Ymere en stadsdeel De Baarsjes. Studenten bieden buurtbewoners hun kennis en expertise aan om hun talenten te ontwikkelen of geven hulp bij onderwijsvragen. Voor de Burgemeester en Wethouders gaven een aantal studenten toelichting op de projecten die ze uitvoeren.

Erno Klein vertelde over zijn juridisch adviesbureau, Justice 4 all. Met drie studenten rechten houden ze een keer in de week een spreekuur voor buurtbewoners, die in de BOOT met hun vragen terecht kunnen.

Op initiatief van Stichting Dock zijn studenten vastgoedkunde gestart met het atelier stedelijke vernieuwing. Zij nodigden buurtbewoners uit om te praten over de inrichting van het nieuwe Witte de Withplein. Dave Vlaming, een van de studenten vastgoedkunde, vertelde het bezoek over zijn visie op bewonersparticipatie en de inrichting van het plein, waar de delegatie enthousiast op reageerde.

De stichting Drop-inn heeft in de BOOT een fotocursus gegeven aan jongeren in de buurt, met daaraan gekoppeld een fotowedstrijd. De resultaten van deze wedstrijd zijn nu tentoongesteld in de BOOT. Sheila, een meisje uit groep 7 van de basisschool moest zich tegenover de Burgemeester verantwoorden waarom ze onder schooltijd in de BOOT was. "Ik mocht van mijn juf wegblijven om hier te vertellen over het fotoproject." Haar foto van haar eigen straat werd door iedereen erg mooi gevonden.

De BOOT is sinds oktober geopend en wil vooral ondersteuning bieden voor jongeren en aankomende studenten bij hun school- en studieloopbaan. Voor meer informatie kunt u terecht bij coördinator de BOOT, Nataša Zupan, n.zupan@hva.nl of bel voor algemene informatie met projectmanager Krachtwijken HvA-UvA, Rob Andeweg, telefoon: 020-5488211. De BOOT is gevestigd aan de Witte de Withstraat 100 en is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag en vrijdag.