Nieuwe leergang integriteitsmanagement

Datum: 30-01-2009
Bron: CAOP
Auteur: CAOP

Om organisaties te helpen bij het opzetten en implementeren van integriteitsbeleid hebben BIOS en de Ien Dales Leerstoel, in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland en het Centrum Arbeidsverhoudingen, een nieuwe leergang op het gebied van integriteitsmanagement ontwikkeld.

De leergang is bedoeld voor overheidsfunctionarissen die binnen hun organisatie (mede)verantwoordelijk zijn voor het vormgeven en invoeren van integriteitsbeleid.
Integriteit is een belangrijk aspect van de kwaliteit van de organisatie en good governance. De zorg voor integriteit(sbeleid) draagt bij aan het vertrouwen van de burger in de overheid. Daarnaast bevordert het de arbeidssatisfactie en het gevoel van veiligheid van medewerkers. Integriteit draagt, met andere woorden, bij aan een beter en effectiever functionerende overheid.

Het ontwikkelen van een samenhangend integriteitsbeleid is de centrale gedachte achter de leergang. In deze leergang verwerft u de nodige theoretische kennis over integriteitsmanagement en de verschillende integriteitsinstrumenten, maar doet u vooral ook praktische vaardigheden op om integriteitsbeleid binnen de eigen organisatie te kunnen ontwikkelen, te implementeren, te coördineren en te evalueren. De leergang begint in april 2009 en beslaat zes modules van een dagdeel.

CAOP | Lange Voorhout 9-13, 2514 EA Den Haag | T 070 376 57 65 F 070 345 75 28 | info@caop.nl
Disclaimer