Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Oranjewoud-dochter krijgt grote opdracht VS

Gouda, 3 februari 2009 - Oranjewoud N.V. heeft in de Verenigde Staten een order ontvangen van oliegigant ConocoPhillips en Pacific Convenience and Fuels LLC (PCF). Oranjewoud-dochter Delta Environmental Consultants Inc. tekende een meerjarig contract voor de bodemsanering van meer dan 300 tankstations in de VS. Met het contract is 138 miljoen dollar gemoeid.

ConocoPhillips, het op twee na grootste oliebedrijf van de VS, wil zich meer richten op exploratie, productie en raffinage. Het concern startte enkele jaren geleden met de afstoot van zijn tankstations. PCF neemt 591 stations over. Delta Consultants speelt met een innovatief programma voor de beheersing van milieurisico's een belangrijke rol in de overname.

Overname historische bodemverontreiniging
Delta neemt de milieuverantwoordelijkheid over en biedt PCF en ConocoPhillips financiële zekerheid bij de afronding van de milieuproblemen ontstaan in het verleden. "Het door onze cliënt gestelde vertrouwen in Delta om hun milieuproblematiek op te lossen, komt voort uit de meer dan 22 jaar waarin wij innovatieve diensten en oplossingen hebben ontwikkeld en geïmplementeerd", verklaart Delta's CEO Bob Karls.

Delta ontwierp en implementeerde al eerder oplossingen voor overdracht van milieuproblemen voor diverse oliemaatschappijen. "Hiermee stellen we onze klanten in staat om zich te richten op hun kerntaken terwijl Delta de zorg voor het milieu overneemt", zegt Bill MacDonald, Vice President Tankstations van Delta's Global Oil & Gas Business Unit.


---