Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent Wellnesselande

BARENDRECHT (dinsdag februari 2009) ­ Wethouder Nootenboom (sport) opent zaterdag 7 februari om 13.00 uur officieel Wellnesselande. De sleutel van de multifunctionele sportaccommodatie wordt deze middag `aangevlogen' door een roofvogel. Het totale complex op bedrijventerrein Bijdorp be- slaat maar liefst 6.000 m2, wat uniek is in Nederland.

Voorjaar 2007 sloeg Nootenboom de eerste paal van Wellnesselande. Na twee jaar is het gebouw een in het oog springende sportvoorziening. Het complex staat deels op poten en biedt daaronder en in de naaste om- geving ruimte voor circa 180 parkeerplaatsen. Sinds mei vorig jaar kunnen sporters in Wellnesselande te- recht voor een totaalconcept op het gebied van wellness. Naast een veelvoud aan fitnessprogramma's biedt het complex een klimwand, indoor golf, zwembad met whirlpools en sauna's, fysiotherapiepraktijk, beauty- centrum, kinderopvang en een restaurant met loungeruimte.

Regionale aantrekkingskracht
Nootenboom ziet Wellnesselande als een welkome aanvulling op het bestaande sportaanbod in Barend- recht. "De gemeente stimuleert deelname aan sport, op elk niveau. Wij streven ernaar om in 2012 een regi- onaal toonaangevende sportgemeente te zijn. Diverse disciplines werken hier nauw samen om mensen te ondersteunen in hun streven naar een gezonde levensstijl. Ook topsporters komen hiernaar toe om, bijvoor- beeld na een sportblessure, op het gewenste niveau te worden gebracht. Het complex heeft daardoor een regionale aantrekkingskracht."

Wellnesselande Inspiratiedagen
Na de officiële opening starten de Wellnesselande Inspiratiedagen. Op zaterdag 7 en zondag 8 februari 2009 zijn alle deuren van het complex geopend. Op deze dagen is er een speciaal programma met gratis sportieve activiteiten en een rondleiding door het gebouw.


Noot voor redacties