Ingezonden persbericht


Persbericht / uitnodiging

Vmbo-leerlingen maken graffitikunstwerk voor Amsterdam Nieuw West Campus Nieuw West viert eerste lustrum

Acht leerlingen van het Calandlyceum en het Calvijn met Junior College maken ter gelegenheid van het lustrum van Campus Nieuw West een graffiti kunstwerk op een muur in Amsterdam Nieuw West. De leerlingen spuiten op woensdag 4 februari 2009 een piece over hun toekomst. Graffitikunstenaar Dennis Mandair begeleidt de jongeren tijdens het maken van het kunstwerk.

Op de hoek Heemstedestraat - Delflandlaan hebben Woningcorporatie Far West en Woonstichting De Key (beide lid van Campus Nieuw West) een muur van een woningcomplex beschikbaar gesteld voor het kunstwerk. Het kunstwerk wordt door Campus Nieuw West aangeboden aan de wijken in Amsterdam Nieuw West, als herinnering aan de start van de Campus vijf jaar geleden.

Vereniging Campus Nieuw West is opgericht om jongeren in Nieuw West kennis te laten maken met het bedrijfsleven, met als doel een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk. Ruim 20.000 leerlingen uit Nieuw West hebben de afgelopen vijf jaar deelgenomen aan een van de projecten van de Campus.

In vijf jaar tijd is het aantal bedrijven en instellingen dat meedoet aan de verschillende Campus-projecten gegroeid naar 350 en zijn 68 bedrijven en instellingen lid geworden van de vereniging. Inmiddels vinden de projecten van de Campus plaats in heel Amsterdam en worden alleen al dit jaar ruim 10.000 basisschool- en vmbo-leerlingen in de hoofdstad bereikt.

Daniël Roos, directeur Campus Nieuw West: 'Door mee te doen aan onze projecten gaan bedrijven op een andere manier naar jongeren (en zichzelf!) kijken. Tegelijkertijd leren jongeren zich te presenteren aan werkgevers en zich voor te bereiden op hun toekomst. Broodnodig, gezien de krappe arbeidsmarkt en de toenemende vergrijzing.'

Campus Nieuw West verzorgt de volgende projecten: Sollicitatietraining, Bliksemstages, ICT KidZZ Academy, TaalTrip, Ondernemen doe je zo! en Training Sociale Vaardigheden. Kijk voor meer informatie op www.campusnieuwwest.nl.