Persbericht

Decos breidt ondersteuning open standaarden uit
~ Decos Document vergemakkelijkt gegevensuitwisseling en -opslag ~

Noordwijk, 3 februari 2009 - Decos Software Engineering breidt de ondersteuning op het gebied van open standaarden verder uit. Hiermee sluit Decos aan bij Nederland Open in Verbinding (NOiV), het programma dat de implementatie van open standaarden en open source software binnen de overheid stimuleert.

Met de nieuwe versie van Decos Document, Decos D5, kunnen ook ODF-bestanden worden gecreëerd. Bovendien wordt de gegevensuitwisseling bevorderd door standaard XML als overdrachtsformaat te bieden. Verder kunnen bestanden op verschillende momenten in hun levencyclus naar PDF worden geconverteerd.

Naast het bevorderen van de uitwisselbaarheid van bestanden is ook het duurzaam archiveren van gegevens een belangrijke reden om gebruik te maken van open standaarden. Decos D5 maakt bij de opslag van gegevens gebruik van industriestandaarden zoals XML, PDF en ODF. Daarnaast is het mogelijk om alle informatie vanuit Decos D5 te exporteren in XML, PDF of andere originele formaten. Decos biedt hiermee verschillende mogelijkheden voor duurzame opslag.

"Internationaal geaccepteerde normen worden steeds meer gebruikt om de interoperabiliteit en duurzaamheid van gegevensopslag te garanderen. Binnen de overheid is er momenteel veel aandacht voor open standaarden en ook binnen het bedrijfsleven is deze ontwikkeling zichtbaar", stelt Frans Dondorp, Business Developer bij Decos Software Engineering. "Veel van onze klanten bevinden zich binnen de overheid en wij willen hen daarom graag de instrumenten bieden om een goede invulling te geven aan het beleid op het gebied van open standaarden."

Flexibiliteit
Decos D5 levert maximale flexibiliteit doordat het draait op verschillende databases en binnen diverse besturingssystemen kan worden gebruikt. Ook biedt Decos externe partijen de mogelijkheid om koppelingen die gebaseerd zijn op standaarden zelf te ontwikkelen en te onderhouden.

Transparantie, controleerbaarheid en beheersbaar
De werking van oplossingen moet volgens het NOiV inzichtelijk zijn om te voldoen aan de wettelijke bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), om audits uit te voeren en voor controle op de informatiebeveiliging. Decos D5 biedt maximale controleerbaarheid door de ondersteuning van audittrails en de RMA-functionaliteit.

(329 woorden)