Gemeente Apeldoorn

3-02-2009

Onkostenvergoeding voor vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligers die voor hun vrijwilligerswerk in 2008 onkosten hebben gemaakt kunnen deze ook dit jaar weer vergoed krijgen. De gemeente stelt E 34.000,- beschikbaar aan vrijwilligersorganisaties in Apeldoorn en omliggende dorpen. Zij kunnen de onkosten die hun vrijwilligers hebben gemaakt vergoed krijgen als zij deze declareren vóór 01 mei 2009.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moeten vrijwilligers een overzicht van de gemaakte kosten met de rekeningen of afschriften daarvan indienen bij de organisatie(s) waar zij op vrijwillige basis werkzaamheden voor verrichten. Dat moeten wel organisaties zijn die zich inzetten voor mensen binnen de gemeente Apeldoorn. De organisatie kan alle kosten in één keer en uiterlijk 01 mei 2009 declareren bij de gemeente.

De gemeente verstrekt deze vergoeding omdat zij de noodzaak van vrijwilligers voor veel organisaties onderkent. Zij verrichten veel werk voor hun club of vereniging, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Vaak brengt het werk wel onkosten met zich mee, zoals een telefoonrekening, reiskosten en porto- en/of papierkosten. De gemeente is blij met de inzet van alle vrijwilligers, en draagt daarom financieel bij in gemaakte onkosten.

Alle organisaties in Apeldoorn, waarvan bekend is dat zij regelmatig terugvallen op de diensten van vrijwilligers, worden per brief door de gemeente geïnformeerd. Meer informatie is te vinden op de site www.apeldoorn.nl/vrijwilligers.

Telefoon (055) 580 1363