Ingezonden persbericht


Corel viert 20 jaar innovatie in ontwerp met de speciale CorelDRAW(TM) Anniversary Edition

Corel schrijft internationale ontwerpwedstrijd voor CorelDRAW uit

Maidenhead (VK) ­ 3 februari 2009 ­ Corel Corporation (NASDAQ: CREL; TSX: CRE) heeft vandaag een speciale jubileumeditie van CorelDRAW Graphics Suite uitgebracht ter gelegenheid van 20 jaar innovatief ontwerp met CorelDRAW. Deze speciale uitgave zal in de hele wereld verkrijgbaar zijn in negen talen: Engels, Duits, Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees (Brazilië), Pools en Russisch.

Wat omvat het pakket?
De speciale jubileumuitgave omvat CorelDRAW(TM) Graphics Suite X4, een Wacom(TM) Intuos(TM)3 A6 Wide (4X6) pentablet en de nieuwe schetssoftware Corel(TM) Painter(TM) Sketch Pad in één compleet pakket. Met dit pakket kunnen gebruikers het fundament leggen voor fantastische ontwerpen met behulp van het pentablet en de schetssoftware en vervolgens professionele illustratietechnieken, pagina-indeling, fotobewerking en overtrekbewerkingen toepassen door de bestanden te openen in CorelDRAW Graphics Suite X4. De speciale jubileumuitgave is, in beperkte oplage, online verkrijgbaar voor de adviesprijs van ¤ 662,- (exclusief BTW) voor de volledige versie via www.corel.nl en via de wereldwijde channelpartners van Corel. De upgrade is verkrijgbaar voor een adviesprijs van ¤ 379,- exclusief BTW.

CorelDRAW Graphics Suite X4
CorelDRAW Graphics Suite X4 biedt gebruikers gereedschappen, resources én het vertrouwen om een groot aantal projecten aan te kunnen - van logo's en webgraphics tot uit meerdere pagina's bestaande brochures of in het oog springende uithangborden en pakkende digitale vitrines. De nieuwste verbeteringen voor tekstgereedschappen en pagina-indeling, de toonaangevende compatibiliteit qua bestandsindelingen en een uitgebreide verzameling inhoud van hoge kwaliteit maken deze krachtige suite de ultieme ontwerppartner, waarbij gebruikers alle hulp krijgen om hun inspiratie om te zetten in een prachtig resultaat.

Corel(TM) Painter(TM) Sketch Pad
De nieuwe aanwinst in de Corel-productportefeuille is Corel(TM) Painter(TM) Sketch Pad: een eerste stap bij het maken van digitale illustraties. Deze speciale schetssoftware is ontworpen om gebruikers te helpen met de basis voor prachtige ontwerpen. Deze software heeft de gereedschappen om snel ideeën om te zetten van abstracte concepten in concrete ontwerpen op papier. Sketch Pad is ontworpen voor gebruik in combinatie met een pen- en tekentablet en imiteert het natuurlijke gevoel van met de hand schetsen en schilderen. Het is ingedeeld als een echt schetsboek, zodat u door de pagina's kunt bladeren om uw ontwerpen te bekijken en aan te passen.

Wacom(TM) Intuos(TM) 3-pentablet
Deze derde generatie van Wacoms Intuos 3 biedt u meer vrijheid, doelmatigheid en precisie dan enig ander professioneel pentablet van Wacom.

Internationale ontwerpwedstrijd voor CorelDRAW
Corel schrijft vandaag tevens een internationale ontwerpwedstrijd uit, waaraan huidige en nieuwe gebruikers van de CorelDRAW Graphics Suite van over de gehele wereld kunnen meedoen via www.corel.nl/ontwerpwedstrijdvoorcoreldraw; de uiterste inzendingsdatum is 31 mei 2009.

De internationale ontwerpwedstrijd heeft zes inzendingscategorieën:
* Reclame en marketing;

* Promotionele/gepersonaliseerde items
* Geheel bedekkende voertuigreclame
* Textiel-/modeontwerp

* Illustraties in het algemeen en kunst

Er is tevens een afzonderlijke categorie voor inzendingen van leerlingen en studenten. De winnaars in elke categorie ontvangen een prijzenpakket en de algehele winnaar ontvangt de hoofdprijs bestaande uit een Roland(TM) VersaCAMM(TM) VP-540-printer/cutter. De winnende inzendingen worden in juli 2009 bekendgemaakt en worden getoond op www.coreldraw.com, de site van de CorelDRAW-community.

Bezoek www.corel.nl/coreldraw voor meer informatie over CorelDRAW Graphics Suite X4. Bezoek www.coreldraw.com voor meer informatie over de manieren waarop CorelDRAW Graphics Suite wereldwijd wordt gebruikt.

()

Over Corel
Corel is een van 's werelds belangrijkste softwarebedrijven, met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers in meer dan 75 landen. Wij ontwikkelen software waarmee gebruikers hun ideeën kunnen uiten en hun verhaal kunnen delen op stimulerende, creatieve en overtuigende wijze. Door de jaren hebben wij een reputatie opgebouwd als leverancier van vernieuwende en betrouwbare producten die gemakkelijk aan te leren zijn en waarmee gebruikers productiever dan ooit tevoren kunnen werken. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die een bekroning vormen voor onze innovaties, ons ontwerp en de toegevoegde waarde die wij bieden.

De bekroonde productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest herkenbare en populaire softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM) Technical Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro(TM) Photo, VideoStudio(TM), WinDVD(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office en WinZip(TM). Het internationale hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, Taiwan en Japan. ###

(c) 2009 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, CorelDRAW, Corel DESIGNER, Paint Shop Pro, Painter, VideoStudio, WinDVD, WinZip, WordPerfect en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contactpersoon voor de media:
Deborah Thomas
Hoofd PR voor EMEA
Tel.: +44 (0) 1628 589850
deborah.thomas@corel.com

René van Stekelenborg of Natascha Derogee
Hollander van de Mey/MS&L
Tel.: +31 (0)70 354 90 00
corel@hvdm.nl

U kunt beeldmateriaal in hoge resolutie downloaden van: http://www.hvdm.nl/pers/030209.htm

()