Ingezonden persbericht


Persbericht

Getronics en vakorganisaties sluiten CAO

Zoetermeer, 3 februari 2009 - Na intensief en constructief overleg heeft de directie van Getronics een akkoord bereikt met de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Dienstenbond, over een eenjarige CAO voor Getronics die per 1 januari 2009 ingaat.

In de CAO is een salarisverhoging opgenomen voor 2009 van 2,6%, waarbij door de toepassing van een matrix de effectieve verhoging gemiddeld 2,85% bedraagt. Daarnaast ontvangen alle medewerkers, die in april 2009 in dienst zijn, een eenmalige uitkering van 0,75%. De overige afspraken betreffen het creëren van aparte loonlijnen voor Getronics en Getronics Consulting en het aanpassen van de regeling van variabele beloning. Laatstgenoemde afspraken hebben vanwege overeengekomen overgangsbepalingen geen directe inkomensgevolgen.

De directie van Getronics is verheugd over het bereikte resultaat. Na de ledenraadpleging door de vakorganisaties is duidelijk geworden dat een overgrote meerderheid van de leden voor het door de werkgever neergelegde eindbod heeft gestemd.

"Onze loonstijging van 2,6%, die aan de bovenkant van de ict-markt zit, is een blijk van waardering voor de enorme inzet die onze medewerkers afgelopen jaar hebben getoond en de grote inspanningen die ook dit jaar weer nodig zijn om onze groeiambities waar te maken," meldt Hans Cornuit, Vice President Human Resources bij Getronics.

Over Getronics
Met een wereldwijde omzet van 2,5 miljard euro en circa 20.000 medewerkers is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd. Als expert in workspace management services, datacenter & hosting services en consulting services helpt Getronics medewerkers van grote organisaties vooruit door altijd en overal op een veilige manier toegang te bieden tot informatie. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt volgens een Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van dienstverlening van een consistente kwaliteit. Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de toonaangevende leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland.

Voor meer informatie

Getronics
Jolanda Peek, Vice President Communications
Tel.: 030 - 663 5232
E-mail: press@getronics.com