Ingezonden persbericht


Persbericht

Proef met aangepaste Boots-formule in Amsterdam van start

Alliance Healthcare start proef met nieuw apotheekconcept samen met Kring-apotheek BV

Amsterdam, 3 februari 2009. Op maandag 9 februari aanstaande zal een Boots apotheek haar deuren openen aan de Stadionweg in Amsterdam. Het is de eerste van twee pilotapotheken waarin een nieuwe apotheekformule wordt getest in de Nederlandse markt. Het unieke van het concept is de combinatie van een volwaardige apotheek en een uitgebreid assortiment van zelfzorggeneesmiddelen, gezondheids- en verzorgingsproducten.

Retailconcept

Het nieuwe concept is ontwikkeld om meer tegemoet te komen aan de veranderende wensen en eisen van de consument. In de Nederlandse Boots apotheken ligt het zwaartepunt bij de apotheek. Naast geneesmiddelen is een uitgebreid assortiment van zelfzorggeneesmiddelen, gezondheids- en verzorgingsproducten verkrijgbaar. In de apotheken staat de Boots filosofie centraal waarin je beter voelen hand in hand gaat met er beter uitzien.

De zorgconsument staat centraal in nieuwe concept

"In deze pilot worden bestaande apotheken op bestaande locaties omgebouwd volgens een concept dat is aangepast aan de Nederlandse markt. Nederlandse apothekers staan open voor nieuwe concepten en meer ondernemerschap", aldus Arvid Manneke, managing director Alliance Healthcare Nederland, onderdeel van de internationale groep, Alliance Boots.

Manneke: "In ons concept staat de zorgconsument centraal. Niet de traditionele groothandel of de apotheker maar de consument staat aan het roer. Dit nieuwe concept is een combinatie van farmaceutische zorg en retail. Hiervoor blijkt bij consumenten een duidelijke behoefte te bestaan. Het Boots merk heeft zich juist op dit terrein internationaal al bewezen en het geeft ons de unieke gelegenheid de consument op korte termijn met dit concept kennis te laten maken."

Proeftuin

Manneke: "Wij willen het concept tijd geven om te ontwikkelen. Daarom creëren we op kleine schaal een proeftuin. Hierin willen wij met alle betrokken en belanghebbende partijen het concept de ruimte geven om te 'landen'. Wij hebben veel vertrouwen in de formule. Wij willen hiermee de farmacie in Nederland dichter bij de consument brengen. Een eerdere introductie van het Britse Boots in Nederland in 1997 sloeg niet aan. De marktomstandigheden zijn nu veranderd. Bovendien is het concept aangepast aan de Nederlandse omstandigheden."

De VKAN (Verenigde Kring-apothekers Nederland) en Kring-apotheek BV volgen de proef met veel belangstelling. Onder druk van internationale concurrentie met groothandels, internetapotheken en zorgverzekeraars ziet men het concept als een kans om apotheken te versterken met een breder aanbod. Directeur van VKAN Marja Coelewij: "Het is goed om te kijken of zo'n aangepaste apotheek aanslaat in Nederland. Wij zijn nauw betrokken bij de uitvoering van deze pilot. Wij hebben vorig jaar met de directie en een delegatie van het bestuur van VKAN een bezoek gebracht aan Noorwegen om het recent gelanceerde Boots-concept daar te zien. Wij zijn positief en enthousiast over wat we daar zagen. Het brengt de farmacie dichter bij de consument en biedt daarom duidelijk kansen. Ook voor de Nederlandse markt."

Over Alliance Healthcare Nederland en Alliance Boots

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Alliance Boots. Alliance Boots is de grootste farmaceutische groep in health en beauty in meer dan 20 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 110.000 medewerkers.

De core business van Alliance Boots bestaat uit de ontwikkeling en verkoop van gezondheids- en verzorgingsproducten (ontwikkeld onder het Bootsmerk) en een farmaceutische groothandel (ontwikkeld onder het Alliance Healthcaremerk). Haar groothandel en distributienetwerk bedienen meer dan 135.000 apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen via 370 farmaceutische groothandeldepots in 15 landen. De groep heeft meer dan 3.200 health en beauty verkooppunten in 9 landen. Hiervan hebben ruim 2.900 verkooppunten een apotheek.

Alliance Boots heeft eigen, internationaal gerenommeerde merken zoals Boots Almus, Nº7 en Soltan.

Over VKAN en Kring-apotheek BV

De Kring-apotheekformule is een groeiend collectief van 329 apotheken die samen bouwen aan een vooruitstrevend klant- en zorggericht apotheekconcept. Kring-apotheek is met een marktaandeel van bijna 20% de marktleider in Nederland. Alliance Healthcare en Verenigde Kring-apothekers Nederland (VKAN) zijn de aandeelhouders van Kring-apotheek BV



Ingezonden persbericht