Ingezonden persbericht


GELOOF IN DE SCHEPPING?
't Zal je maar gebeuren, dinsdag 3 februari 2009 om 22.50 uur op Nederland 2

Evolutie of schepping in 6 dagen? Sleutelfiguren in het christelijke publieke debat hebben jarenlang het creationisme verkondigd. Nu is er een verschuiving op te merken. Prof. Willem Ouweneel, Johan Huibers, Andries Knevel en prof. Cees Dekker komen aan het woord in 't Zal je maar gebeuren van dinsdag 3 februari. Hen wordt gevraagd in hoeverre hun mening is veranderd en waarom. Onderliggende vragen over het verband tussen geloof en wetenschap komen in de uitzending aan de orde. De documentaire is onderdeel van het crossmediale project En God schiep Darwin van de Evangelische Omroep in het kader van het Darwin jaar.

De gasten in 't Zal je maar gebeuren zijn belangrijke deelnemers aan het debat over schepping en evolutie van de afgelopen jaren.

Prof. Willem Ouweneel was vroeger creationist en betrokken bij programma's als Adam of Aap en Het ontstaan van de wereld. Hij kijkt terug en legt zijn huidige positie over geloof en schepping uit.

Johan Huibers ontving al meer dan 300.000 bezoekers in de Ark van Noach die hij met eigen hand nabouwde. Hiermee wil hij de wereld vertellen over het waargebeurde verhaal van de Ark, de 6-daagse schepping en een liefhebbende God.

Prof. Cees Dekker introduceerde Intelligent Design in Nederland, maar is nu Theïstisch Evolutionist. We zien hem als gastlector over geloof en wetenschap op de Universiteit van Amsterdam.

Verder spreken we Andries Knevel bij de uitzending van Het Elfde Uur over 200 jaar na Darwin. We vroegen hem naar zijn evolutie in denken over de schepping en over zijn persoonlijk geloof in God. Maar ook over de rol van de Evangelische Omroep in de media hierin.

Voor meer informatie over het Darwin jaar: www.eo.nl/darwin
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht