Protestantse Kerk in Nederland


Colleges over de Nederlandse Geloofsbelijdenis

di 3 februari 2009 - di 24 februari 2009
Zes avonden college over het eerste algemeen erkende belijdenisgeschrift in de Gereformeerder Kerk.

Tot de grondleggende documenten uit de geschiedenis van het gereformeerd protestantisme behoort een uiterst invloedrijk zestiende-eeuws geschrift van de Vlaamse glasschilder en theoloog Guido de Brès, de Nederlandse Geloofsbelijdenis (NGB). Dit werd al snel het eerste algemeen erkende belijdenisgeschrift in de Gereformeerde Kerk in de Nederlanden.

Prof. dr. G. van den Brink, bijzonder hoogleraar vanwege de Gereformeerde Bond aan de Universiteit Leiden, wijdt op zes dinsdagavonden in februari en maart 2009 een collegereeks aan de historische achtergronden en de theologie van dit belijdenisgeschrift. Daarin zal hij letten op de aard van de NGB, op de historische context waarin zij tot stand kwam en op de bronnen die de auteur gebruikte. Er wordt speciaal ingezoomd op de inhoud van de artikelen 1 t/m 5, waarin de godsleer, de openbaringsleer en de schriftleer aan de orde zijn.

De colleges worden gehouden op de dinsdagavonden 3, 10, 17 en 24 februari, 3 en 10 maart 2009 van 19.00-21.00 uur in het Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden, (zaal 228). Kosten: EUR 70,- p.p., aanmelden: tel. (071) 527 25 70, J.G.Mooi@religion.leidenuniv.nl.