Ingezonden persbericht


Wie jarig is.... geeft een feestje !

En wel op 3 februari aanstaande, met een feestelijk programma waar de inhoud centraal staat. Een en ander vindt plaats in Felix Meritis, Amsterdam, in de avond.

Er zal onder andere gesproken worden door Hermann Scheer*, prominent gast van de bijeenkomst. Er zijn twee masterclasses, er wordt gedebatteerd door directeuren van energiebedrijven over de vraag of het nou wel zo slim is om in nieuwe kerncentrales te willen investeren en we heffen het glas, op dertig jaar WISE, op de milieubeweging en op de behaalde successen.

Gastheer van de avond is Maurits Groen*, al dertig jaar fan van WISE.

Uw aanwezigheid wordt erg op prijs gesteld. Meldt u aan via wise30@antenna.nl
We reserveren plekken op volgorde van binnenkomst!! U krijgt (niet meteen!) een bevestiging met het precieze programma.

In de winter van 1978 werd in Amsterdam WISE opgericht, de World Information Service on Energy. Zoals de Telegraaf al terecht constateerde (in het geweldige artikel "anti-kernenergieacties dekmantel voor links", 4 oktober 1978) zou het een enorme impuls betekenen voor de wereldwijde beweging tegen kernafval, straling, uraniumwinning, proliferatie, kerncentrales, kerntransporten en de plutoniumeconomie.

Het kleine internationale hoofdkantoor van WISE is altijd in Amsterdam gevestigd geweest. Op de een of andere manier bent u, ergens in de afgelopen decennia, betrokken geweest of nog betrokken bij (werk van) WISE

WISE heeft met en voor Hermann Scheer een aantal afspraken op die derde februari maar als u interesse heeft voor een interview met hem dan kunt u dat aanvragen via wise30@antenna.nl

Voorafgaand aan het programma is Hermann Scheer ook beschikbaar voor een zestal speed-date sessies van elk 10 minuten. Heeft u hier interesse voor; laat weten waarom juist u 10 minuten met hem wilt kunnen praten. Wij maken de selectie.....

Wie jarig is... krijgt cadeautjes ?

Uw komst is al een cadeau. Wilt u daarnaast nog iets anders overwegen dan zijn er verschillende mogelijkheden;


* Materiaal, kennis en tijd;
o De staf van WISE Amsterdam zit op oude stoelen achter verouderde bureaus. Veel van onze kantoren in andere landen zitten te springen om laptops.
o Momenteel zoeken we nieuwe bestuursleden, voor meer informatie kunt u contact opnemen met wiseamster@antenna.nl o We zoeken mensen die mee willen naar zomerfestivals voor de campagne Groene stroom? Ja graag!, we zoeken stagiaires en/of vrijwilligers die veel verstand hebben van marketing en/of websites (CMS).
Neem contact op als u denkt dat u iets te bieden heeft!
* Geld.
Niet erg romantisch maar wel keihard nodig. Het liefst natuurlijk vaste donateurs maar met eenmalige giften zijn we ook heel blij! U kunt storten op giro 40 88 285, een machtigingskaart opvragen of printen vanaf de website http://www.tegenstroom.nl of online doneren met verschillende systemen via onze engelstalige website http://www.antenna.nl/wise/
Wellicht is het goed om te weten dat het geld niet gebruikt wordt om het feestje te betalen. Iedereen die meewerkt aan de derde februari doet dat 'om niet' (op de zaal na) dus uw gift komt echt direct ten goede aan het inhoudelijke werk van WISE. Dit jaar gaat het dan om een drietal projecten:
o Groene stroom? Ja graag! (zie http://www.groenestroomjagraag.nl) o Uranium: A blessing or a curse? (over uraniumwinning in Afrika, zoekt nog financiering)
o Masterclasses kernenergie in Nederland. Als Delta inderdaad een nieuwe kerncentrale wil gaan bouwen is het belangrijk dat er meer mensen zijn die kennis van zaken hebben. Dit project start binnenkort.

* En natuurlijk het structurele werk; het met kennis, enthousiasme, ervaring, geld en materiaal ondersteunen van honderden groepen overal ter wereld die zich verzetten tegen de nadelen en verdere groei van kernenergie, de gevaren van straling, proliferatie, uraniumwinning, transporten, het dumpen van radioactief afval, enzovoort. We beantwoorden talloze vragen, geven trainingen, organiseren netwerkbijeenkomsten, ondersteunen regionale en gespecialiseerde bijeenkomsten, onderhouden goed bezochte websites, maken publicaties en doen onderzoek.
* Steunabonnement.
WISE geeft een blad uit, de Nuclear Monitor, 20 nummers per jaar. Veel kleine organisaties in ontwikkelingslanden willen graag de papieren versie ontvangen maar hebben geen geld om de abonnementskosten te betalen. WISE kent een sponsorprogramma waarmee mensen in bv. Nederland een abonnement nemen maar het blad niet zelf ontvangen. Dit kost 100 euro voor 20 nummers/jaar.
* Als u echt iets heel bijzonders (groots) in gedachten heeft dat u bijvoorbeeld graag op de 3e februari bekend wilt maken... dan kunt u het beste contact opnemen met Maurits Groen. Hij heeft een goed beeld van wensen en behoeften van WISE. Heel graag via de mail: mg@mgmc.nl met 'WISE' in de onderwerpregel.

Heel hartelijke groet, en tot de 3e februari!

Namens het bestuur,

Loeke Pam
Voorzitter WISE


* Hermann Scheer is niet alleen voorzitter van EUROSOLAR, de World Council for Renewable Energy (WCRE) en de International Parliamentary Forum on Renewable Energies maar ook lid van het Duitse parlement voor de SPD, bekend auteur, fel
tegenstander van kernenergie en grondlegger van het succesvolle Duitse feed-in systeem voor hernieuwbare energie


* Maurits Groen is directeur van MGMC, Milieu en Communicatie (zie www.mgmc.nl). Hij heeft onder andere twee maal Al Gore naar Nederland gehaald en is al decennia lang een fan van (het werk van) WISE.

_______________________________________________
Wise30 mailing list
Wise30@groenestroomjagraag.nl
http://lists.groenestroomjagraag.nl/mailman/listinfo/wise30