Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 8/1/09

Opening International New Town Institute

Het International New Town Institute opent zijn deuren op dinsdag 3 februari 2009. Het in Almere gevestigde instituut houdt zich bezig met verleden, heden en toekomst van geplande steden in een verstedelijkende wereld. Directeur Michelle Provoost geeft een introductie over nieuwe steden en licht het meerjarenprogramma toe.

INTI is een kenniscentrum en onderzoeksinstituut op het gebied van historische nieuwe steden, herstructurering van naoorlogse nieuwe steden en planning van toekomstige nieuwe steden. De focus van het instituut is breed: van sociale wetenschappen en geschiedenis tot ontwerp en planologie, van analytische modellen tot bruikbare handreikingen. De onderwerpen van onderzoek variëren van informele stedenbouw in ontwikkelingslanden tot grootschalige planningsopgaven in Azië, maar ook het gebruik van simulatieprogramma's in het planningsproces.

INTI initieert onderzoek, ontwikkelt onderwijsprogramma's en organiseert publieke evenementen als lezingen.

Naast de introductie van de directeur zullen Martine Visser, wethouder gemeente Almere en Andries Greiner, gedeputeerde Provincie Flevoland enkele openingswoorden uitspreken. Het is mogelijk de opening bij te wonen na aanmelding. De opening vindt plaats om 16.00 uur bij INTI, Blekerstraat 4 Almere. Aanmelden kan door een email te sturen aan mw. Sheela van der Borgt: svanderborgt@newtowninstitute.org

Kijk op www.newtowninstitute.org voor meer informatie.