VDAB-Bokaal 2008 uitgereikt aan Theo Coppens van ROC van Amsterdam

EMBARGO TOT 3 FEBRUARI 2009 10:00 UUR
GOUDA, 20090203 -- Tijdens de Vlootschouw Assurantie- en Bankleer op 3 februari 2009 te Gouda is aan Theo Coppens de VDAB - Bokaal 2008 uitgereikt. Ieder jaar wordt op nominatie van leden en belangstellenden van de Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer (VDAB) de VDAB - Bokaal uitgereikt.

Om genomineerd te worden dient de kandidaat aan de volgende voorwaarden te voldoen:

* Beroepsonderwijs duidelijk ondersteunend hebben gemaakt tussen theorie en praktijk.
* Het moet vernieuwend zijn en met een visie die de tijd ver vooruit is.
* Het moet ondersteunend zijn aan de opleiding Bank- en Verzekeringswezen.
* Het integreren van oude naar nieuwe, al dan niet computergestuurde, lesmethodes.
* Het draagvlak van de vernieuwing moet zichtbaar aantoonbaar zijn.

Het bestuur van de Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer (VDAB) heeft unaniem de nominatie (voordracht) ondersteund voor het toekennen van de VDAB - Bokaal 2008 aan Theo Coppens op grond van de volgende kenmerken genoemd in de bijbehorende oorkonde:

Theo heeft al jaren zich ingezet om in de behoefte te voorzien van theoretische opleidingstrajecten naar praktische, beroepsgerichte trajecten voor de mbo-opleiding Commercieel Medewerker Bank- en Verzekeringswezen. Hij heeft actief innoverend werk verricht binnen het Competentiegericht Leren (CGL) en het Projectgericht Leren (PGL).

Mede door zijn inzet en praktijkervaring zijn de eerste stappen gezet in het competentiegericht onderwijsmodel en is het projectgericht onderwijsmodel ingevuld en toegepast. Hij is altijd zeer nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van simulaties voor het Bank- en Verzekeringswezen naar een model dat aansluit op de werksituatie in de praktijk. Zijn communicatieve vaardigheden en zijn inzet voor andere collega's om praktische opleidingstrajecten te ondersteunen bij het vernieuwen schriftelijk materiaal naar computer praktisch gestuurde werkomgeving is een voorbeeld in de huidige lesontwikkeling. Hierdoor heeft hij direct of indirect docenten en leerlingen kunnen activeren en stimuleren in de overgang van de oude computersystemen naar moderne systemen voor datacommunicatie die gebruikt worden in de Bank- en Verzekering opleidingstrajecten. Ook heeft hij een belangrijke brug kunnen slaan tussen de fysieke en de moderne online polisaanvragen in PGL en CGL.

Eerder werd de VDAB - Bokaal uitgereikt aan:

2001 Hr. Nick Molenaar oud directeur van de BAVAM
2002 Hr. Jan Colly oud directeur van Stichting BIT
2006 Hr. Wouter Roerdink Aventus Apeldoorn
2007 Mw. José van Kessel NOVA - College Haarlem

Tussen 2002 en 2006 waren er geen geschikte kandidaten die voldeden aan voorwaarden van nominatie.

De VDAB (Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer) is opgericht 4 november 1994 als belangenvereniging voor het ondersteunen van theoretische en praktische opleidingstrajecten voor docenten binnen de sector Bank- en Verzekeringswezen voor het MBO en HBO.
De website is www.vdab.nl of www.vdab-talent.nl of www.vdab-bokaal.nl