Evangelische Omroep

Dinsdag 3 februari in Het Elfde Uur, 21:15 uur, Nederland 2:

En God schiep Darwin
Bij de EO is er in het Darwinjaar extra aandacht voor Schepping en Evolutie (zie ook: www.eo.nl/darwin). Morgen te gast in Het Elfde Uur: René Fransen. Daarnaast komen Mark Rutte en Ernst Daniël Smit aan tafel.

VVD-Fractievoorzitter Mark Rutte spreekt met Andries Knevel over de aanpak van de kredietcrisis door het kabinet. Gaat de overheid niet teveel op de stoel van de bankier zitten? En wat vindt Mark Rutte van de premier die een eigen onderzoekscommissie instelt naar de besluitvorming rond Irak? Worden de Eerste en de Tweede Kamer hiermee niet buiten spel gezet?

René Fransen is wetenschapsjournalist, bioloog en christen. Op 13 februari, één dag na de 200e geboortedag van Charles Darwin, verschijnt zijn boek 'Gevormd uit Sterrenstof'. Daarin laat hij zien dat het christelijke scheppingsverhaal en de evolutietheorie elkaar helemaal niet hoeven uit te sluiten, "als we beiden maar op de juiste manier lezen" aldus Fransen. Volgens hem gaat het scheppingsverhaal in Genesis 1 niet over de vraag hoe de wereld geschapen is, maar over de vraag waarom. Maar als Genesis 1 niet meer letterlijk genomen hoeft te worden, wat dan nog wel in de Bijbel? En waren Adam en Eva wel of niet de eerste mensen op aarde?

Is het Idols, of X-factor maar dan voor Opera? Of is het toch iets heel anders? Una Voce Particolare, de klassieke zangwedstrijd van Ernst Daniël Smid begint zaterdag aan alweer zijn tiende en dus jubileumseizoen. Wat mogen we de komende weken verwachten? En waar komt Smids eigen passie voor opera en operette vandaan? Andries Knevel vraagt het hem in Het Elfde uur.

Het Elfde Uur
Dinsdag 3 februari
21:15 uur, Ned.2
Presentatie: Andries Knevel