Gemeente Heerde

B W W W Akkoord Bespreken Datum:

Openbare besluitenlijst

College van B&W, vergadering van 3 februari 2009

Aanwezig:
burgemeester W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, wethouders A. Westerkamp, J.C. Lieske en W. van Ommen en algemeen directeur/gemeentesecretaris F. Dijkstra.

Nr Onderwerp Advies Besluit

Afdeling Bedrijfsvoering


1 Openbare besluitenlijst Vaststellen. Conform advies. d.d. 27 januari 2009.

Afdeling Samenleving


2 Bibliotheken
Integratie-uitkering basis- 1. De integratie-uitkering 2008 ad · Conform advies. bibliotheken. 20.570,-- alsnog uitbetalen aan de Novétheek. 2. In de Voorjaarsnota 2009 de gemeente- · Novétheek aangeven raad voorstellen de integratie-uitkering dat separaat de raad over 2009 ad 1,14 per inwoner beschikbaar 2009 e.v. moet besluiten. te stellen. · De uiterste einddatum is
3. Bij de Perspectiefnota 2010-2013 voor- 31 december 2012 stellen dit bedrag voor de jaren 2010, 2011 en 2012 mee te nemen als een extra bijdrage aan de Novétheek. 3 Educatie
Lokale Educatieve Agenda Het Reglement Lokale Educatieve Agenda Conform advies. (LEA). gemeente Heerde vaststellen.

Afdeling Ruimte


4 Kapvergunning Wezeweg 26
Aanvraag kapvergunning 1. De heer A.H. Bijsterbosch meedelen Procedure met betrekking tot 2 beuken op het perceel dat de kapvergunning voor 2 beuken kapvergunning voor 2 beuken Wezeweg 26 te Heerde. niet wordt verleend, omdat: in gang zetten.
- de beuken beeldbepalend zijn;
- de beuken een hoge ecologische waarde hebben. 2. De 1e fase-bouwvergunning die reeds planologisch is aanvaard, intrekken.

Blad 1




Nr Onderwerp Advies Besluit


5 Bedrijfsverzamelgebouw Heerde
Bouwaanvraag Bergvast 1. Gebroeders Berghorst meedelen dat Conform advies. Vastgoed BV voor de bouw het college bereid is medewerking te van een bedrijfsverzamel- verlenen aan de bouw van een bedrijfs- gebouw aan de Molenweg verzamelgebouw aan de Molenweg, te Heerde. onder de voorwaarde dat het bouwplan wordt aangepast conform de ambtelijk gedane suggesties: a. omvang gebouw ca. 25 x 40 meter; b. rondweg met eenrichtingsverkeer van 3,5 ­ 4,0 meter breed; c. parkeerstroken aan de buitenzijde van de rondweg; d. ruimte voor haaks parkeren aan de voorzijde; e. aanleg groenstrook van 4,5 ­ 5,0 meter (10% vrijstelling); f. goothoogte maximaal 6,60 meter (inclusief 10% vrijstelling); g. groenplan overleggen, ter goed- keuring team RIB. 2. De voorwaarden op schrift stellen en deze tijdens een gesprek met de aanvragers overhandigen en toelichten. Daarbij tevens wijzen op de voor de ontvankelijkheid van de aanvraag ontbrekende gegevens.


6 Toezichthouders
Aanwijzing toezichthouders 1. De volgende ambtenaren aanwijzen als Conform advies. Wet ruimtelijke ordening. toezichthouder als bedoeld in artikel 7.2 Wet ruimtelijke ordening:
- C.L. Beekhuis
- D. Bruinewoud
- A. Garretsen
- M.J. Lipke
- G.C.M. Niemeijer
- R. Spijkerman 2. Het aanwijzingsbesluit publiceren in de Schaapskooi en daarbij aangeven dat het besluit per direct in werking treedt.

Rondvraag


1 Concernplan en afdelings- Concernplan en afdelingsplannen plannen. informatief naar college.


2 Rapport Bereikbaarheid, Mevrouw Popping en de heer Toegankelijkheid en Schoppers reiken rapport over Bruikbaarheid openbare onderzoek toegankelijkheid ruimte dorp Heerde. Heerde voor mindervaliden uit. Graag persbericht opstellen.

Blad 2






---- --