Ingezonden persbericht


LaCie verdubbelt brandsnelheid van d2 Blu-ray Drive


· Brandt Blu-ray-schijven met een snelheid tot 8x
· Slaat op één schrijf tot 50 GB aan video's of andere data op
· Multiformat brander: BD (Blu-ray), dvd en cd
· Duurzaam d2-ontwerp met fluisterstille werking

Parijs, 3 februari 2009 - LaCie heeft de brandsnelheid van zijn LaCie d2 Blu-ray Drive verdubbeld. De schijf brandt nu met een snelheid tot 8x. De hogere brandsnelheid is van toepassing op zowel single- als dual-layer discs. LaCie heeft ook de standaard meegeleverde auteur- en back-upsoftware geüpgradet.

De LaCie d2 Blu-ray Drive slaat op één Blu-ray-schijf tot 50 GB aan data of vier uur HD-video op. Dit maakt de brander de perfecte tool voor videoprofessionals en iedereen die grote hoeveelheden data wil back-uppen of opslaan op een betrouwbare beschrijfbare disc. De brander heeft een FireWire- en een USB 2.0-poort. Dit maakt snelle datadoorvoer mogelijk tussen de drive en een pc of Mac.

"Door de brandsnelheid voor Blu-ray-schijven te verdubbelen, hebben videoprofessionals meer tijd om aan hun content te werken, omdat de productietijd aanzienlijk afneemt", zegt Christelle Dexet, Multimedia Product Manager bij LaCie. "Ook voor degenen die veilig grote hoeveelheden informatie voor langere tijd op een betrouwbare beschrijfbare disc willen opslaan, is de LaCie d2 Blu-ray Drive de ideale oplossing."

De uiterst stille LaCie d2 Blu-ray Drive wordt geleverd met Easy Media Creator 10- en Toast 9 Titanium-software. De gebruiksvriendelijke software maakt het bijzonder eenvoudig voor pc- en Mac-gebruikers om audio- en videobestanden te branden op Blu-ray-discs en op dvd's en cd's. Met de tool kunnen gebruikers ook databack-ups inplannen, video's bewerken, audio mixen en nog veel meer. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het creëren van Blu-ray-content te werken met drie bekende codecs: MPEG2, AVC en VC-1. Verder ondersteunt de LaCie d2 Blu-ray Drive uiteenlopende Blu-ray-, dvd- en cd-standaarden, waaronder BD-ROM, BD-ROM AACS, BD-R, BD-RE, DVD±R, CD-R.

Beschikbaarheid
De Lacie d2 Blu-ray Drive is vanaf nu verkrijgbaar via de LaCie Store Online, via LaCie Storage Partners en LaCie Resellers+ voor een consumentenadviesprijs vanaf 459,90 euro inclusief btw.