Ingezonden persbericht


Voor directe publicatie

DutchView uitgeroepen tot beste leerbedrijf Kenniscentrum PMLF 2008

Den Haag, 30 januari 2009. Tijdens een feestelijke bijeenkomst is DutchView uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van het Kenniscentrum PMLF 2008. Het 500 medewerkers tellende DutchView richt zich op registratie, bewerking en verspreiding van audiovisuele content, met klanten in de omroep- en de zakelijke wereld. Het onderscheidt zich door een goede opleidingsstructuur, zorgvuldige begeleiding van stagiaires en een proactieve samenwerking met regionale opleidingscentra. DutchView zal gaan meedingen naar de prijs voor het beste Nederlandse leerbedrijf, dat later dit jaar zal worden gehouden.

Op de bijeenkomst, die in het thema stond van de hernieuwde belangstelling voor vakmanschap, vielen nog twee bedrijven in de prijzen. Eastman Chemical werd winnaar in de categorie procestechniek. Dit bedrijf kenmerkt zich door een goede structuur van de opleidingen, een uitgebreid elektronisch leersysteem, grote betrokkenheid bij opleidingen en promotie van het vak procestechniek en goede begeleiding van medewerkers in opleiding en stagiaires.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werd de winnaar in de sector laboratoriumtechniek. Deze organisatie heeft relatief veel praktijkopleiders die ze bovendien intern opleidt, ze onderhoudt een goede samenwerking met ROC's en heeft voor stagiairs een uitgebreid draaiboek.

Criteria

Voor de Award worden bedrijven beoordeeld op een aantal aspecten. Zo wordt gekeken of de leerlingen bij het bedrijf succesvol worden opgeleid, of de bedrijfsopleider voldoende betrokken is en ook zelf aandacht besteedt aan ontwikkeling en scholing en of het bedrijf daadwerkelijk plannen en goede voornemens omzet in scholing. Ter voorbereiding van de verkiezing heeft Kenniscentrum PMLF een aantal kandidaatbedrijven voorgedragen aan een jury, gevormd door vertegenwoordigers van ROC's en de Landelijke Adviescommissie Procestechniek (LAP). Deze jury nomineert een selecte groep bedrijven die er op de bovengenoemde criteria duidelijk uitspringen.

Kenniscentrum PMLF
Kenniscentrum PMLF (voorheen VAPRO) is het expertisecentrum voor opleidingen in de procesindustrie, milieutechniek, laboratoriumtechniek en fotonica - gezamenlijk aangeduid met PMLF. Kenniscentrum PMLF draagt er aan bij dat bedrijven en onderwijsinstellingen opleiden volgens de wettelijke eisen die worden gesteld aan het beroepsonderwijs en aan de eisen die het (internationale) bedrijfsleven stelt.

De PMLF-sectoren zijn voor Nederland zeer belangrijk en stellen hoge eisen aan de medewerkers. Jaarlijks zijn er 16000 cursisten ingeschreven bij circa 75 opleidingsinstellingen en volgen nog eens 8000 mensen opleidingen via een systeem van werkend leren bij 1200 bedrijven. De Beste Leerbedrijf-prijzen richten zich vooral op de laatste groep.

(foto bijschrift)

De heren Julsing en Visser van DutchView nemen de Award en de cheque van 10.000 euro in ontvangst.



Ingezonden persbericht