Persbericht

LifeSize en Nemesys sluiten partnerovereenkomst

Dordrecht, 3 februari 2009 - Nemesys, leverancier van ICT & Telecom-oplossingen, is officieel geautoriseerd partner geworden van LifeSize, ontwikkelaar van videoconferentiesystemen op basis van HD-technologie. Nemesys voegt de producten van LifeSize toe aan zijn portfolio om zakelijke klanten te bedienen met communicatiegemak en videoconferentie. Met deze partnerovereenkomst biedt het bedrijf per direct marktbreed geavanceerde visuele communicatieoplossingen aan. LifeSize wordt in de Benelux geïmporteerd en gedistribueerd door GO Telecom.

Het partnerschap werd op 14 januari ingeluid tijdens People's Business Rotterdam, de jaarlijkse profilering van het Rotterdamse zakenleven in het WTC. Nemesys Telecom & ICT trok daar de aandacht met LifeSize. Bezoekers, onder wie spelers van voetbalclub Sparta, konden live deelnemen aan een telepresence-sessie en op deze manier kennismaken met de nieuwe oplossingen binnen het portfolio van Nemesys.

"Nemesys is ervan overtuigd dat telewerken en werken op afstand een serieus alternatief is voor het dagelijkse fileleed", zegt Rob de Zwart, directeur van Nemesys. "De infrastructuur voor digitale toepassingen is ruimschoots aanwezig bij de meeste ondernemingen. Met audio- en videoconferentie kan op eenvoudige wijze op het aantal te maken reizen bespaard worden. Lang niet elke reis kan vermeden worden, maar ieder overleg op afstand draagt bij aan verlaging van de reiskosten, besparing op de reistijd en levert een kleine bijdrage aan een betere woon- en werkomgeving".

"Met deze samenwerking kunnen we klanten toegevoegde waarde bieden", zegt Stefan van Hoof, regional sales manager Benelux bij LifeSize. "Wij denken beiden dat de tijd rijp is om aan iedere organisatie te laten zien dat videoconferentie eenvoudig en betaalbaar kan zijn. Het is een aantrekkelijk alternatief om reiskosten te drukken en files te ontlopen."

De telepresence-oplossingen zijn te bezichtigen in de showroom van Nemesys.