Abonnee-record TV zenders Film1 en Sport1 met 360.000 (+10%)


- Meer dan 1 miljoen films opgevraagd via Film1 On Demand

Amsterdam, 3 februari 2009 - De digitale abonnee TV-zenders Film1 en Sport1 behaalden per 1 februari een recordaantal van 360.000 abonnees. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sinds de start van betaaltelevisie in Nederland. De introductie van Film1 On demand (Subscription Video on Demand of SVOD), waarbij meer dan honderd films zonder extra kosten uit een digitale bibliotheek bekeken kunnen worden, is zeer succesvol. Sinds de lancering in augustus 2008 (vooralsnog alleen beschikbaar via UPC Digitale Televisie) zijn meer dan 1 miljoen films opgevraagd, hetgeen neerkomt op zo'n 200.000 aangevraagde films per maand.

"Deze groei geeft aan dat onze digitale zenders een steeds groter publiek bereiken", aldus Jeroen Bergman, Managing Director van Chello Benelux, eigenaar van Film1 en Sport1. "Afgelopen jaar hebben we Film1 en Sport1 sterk uitgebreid. Uit onderzoek onder onze klanten is gebleken dat de lancering van Film1 Action als vijfde filmzender tegemoet is gekomen aan een vraag naar een kanaal dat zich puur op actie richt. Van Sport1.2 hebben we een tweede volledige 24-uurs sportzender gemaakt. Wij denken dat dit geen overbodige luxe is gezien het zeer uitgebreide rechtenpakket met ondermeer alle grote buitenlandse voetbalcompetities, tennis, darts, basketbal en hockey. Daarbij hebben veel abonnees een combinatiepakket van Film1 en Sport1."

Freeview periode en Oscars
Net als voorgaande jaren hebben Film1 en Sport1 overeenstemming bereikt met alle grote kabelmaatschappijen (Ziggo, UPC, CAIW en Delta), CanalDigitaal en Tele2 over een zogenaamde 'freeview-periode' voor niet-abonnees. Voor Film1 geldt dit van zondag 22 februari 09.00 uur tot maandag 23 februari 09.00 uur en maandagavond van 20:20 uur tot en met 22:10 uur. Op zondag worden eerdere Nederlandstalige Oscar-inzendingen en winnaars vertoond. Vanaf 01:00 uur gevolgd door 'Film1 Oscar Night' met de aankomst van de sterren op de rode loper en aansluitend, live en exclusief, de vertoning van de uitreiking van de 81ste Academy Awards; het grootste jaarlijkse filmevenement vanuit Hollywood. De Film1-Oscar-uitzendingen en het Film1-Oscar nieuws worden gepresenteerd door Bridget Maasland. Sport1 is meer dan een week voor niet-abonnees in Nederlandse digitale huishoudens te zien: van vrijdag 20 februari 17.00 uur tot maandag 2 maart 09.00 uur. Op 24 en 25 februari zullen onder andere alle achtste finales van de UEFA Champions League-wedstrijden live te zien zijn.

Kees Jansma

In januari heeft presentator Kees Jansma bij Sport1 tevens de rol van General Manager op zich genomen. Deze taken zal hij invullen naast zijn werkzaamheden als perschef van het Nederlands Elftal. "Sport1 biedt een totaalpakket voor de sportliefhebber," zegt Jansma. "In de Champions League en de grote buitenlandse competities zijn veel van onze voetbalinternationals live te zien bij de grootste Europese clubs. Ook zijn we volop bezig met de zomerprogrammering waarvoor we zowel het tennis van Roland Garros als Wimbledon hebben aangekocht. Daarnaast wordt het een zomer vol live voetbal, met het Emirates-toernooi, Russisch en Argentijns clubvoetbal en de Copa Libertadores."

Over Film1

Film1 (www.film1.nl) zendt 24-uur per dag vijf filmkanalen zonder reclame uit en biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven; van kassuccessen tot onafhankelijke en art house-films. De zender heeft exclusieve overeenkomsten met de meeste Hollywood-studio's, zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks en Disney.

Film1 biedt ook een HD-zender en films op aanvraag (SVOD via UPC Digitale TV) zonder extra kosten aan. Naast televisiezenders beschikt Film1 over de grootste Nederlandse filmwebsite Film1.nl. Kijkers kunnen Film1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met UPC, Ziggo, CAIW, Delta, Kabel Noord, Tele2 of via Canal Digitaal

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier Sport1 Extra kanalen voor live evenementen, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HD-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Kabel Noord, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Film1 en Sport zijn onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.