Barco


Barco rondt verkoop van `Advanced Visualization'-activiteiten aan Toshiba af

Gereglementeerde informatie

Kortrijk, België, 03 februari 2009 - Barco, de specialist in medische beeldvorming, heeft de verkoop van zijn `Advanced Visualization'-activiteiten (AVIS) aan Toshiba Medical Systems Corporation, Tokio, Japan, afgerond. Details over de impact van de transactie zullen worden bekendgemaakt bij de aankondiging van Barco's kwartaalresultaten op 22 april 2009.

De AVIS-groep, gebaseerd in het Schotse Edinburgh, is gespecialiseerd in klinische 3D-softwareoplossingen die wereldwijd worden verkocht onder de productnamen `Voxar 3D' en `Voxar 3D Enterprise'. Toshiba wordt eigenaar van alle AVIS-activa, inclusief het volledige productgamma.

De beslissing om de AVIS-activiteiten van de hand te doen past in de strategische herpositionering van Barco's divisie `Medical Imaging', die zich volop zal toespitsen op de ontwikkeling en marketing van visualisatiesystemen voor diagnostische, chirurgische en klinische beeldvorming, naast oplossingen op maat voor medische OEM's. Barco is al bijna 20 jaar leider en pionier in die markt en is vastbesloten om die leiderspositie in de komende jaren nog te versterken.

Over Toshiba Medical Systems Corporation
Toshiba Medical Systems Corporation, een dochtermaatschappij van Toshiba Corporation, is toonaangevend op het vlak van diagnostische beeldvormingssystemen en allesomvattende medische oplossingen, met een productgamma dat gaat van CT, Ultrasoon, X-stralen en MRI-systemen tot klinische laboratoria en IT systemen voor de gezondheidszorg. Toshiba bezit het grootste marktaandeel voor diagnostische beeldvormingssystemen in Japan en biedt vernieuwende oplossingen voor de gezondheidszorg in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden.

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com