Ingezonden persbericht


Buitenpost, 3 februari 2009

Uitzonderlijk hoge score op werknemers tevredenheidsonderzoek

Achtkarspelen in 2009 mogelijk de beste werkgever van Nederland

De gemeente Achtkarspelen maakt serieus kans tot beste werkgever van 2009 te worden verkozen. In een onlangs gehouden medewerkers tevredenheidsonderzoek scoort de gemeente een 7,8. Ruim 73% van de medewerkers vulde een uitgebreide vragenlijst in.

Gemeentesecretaris Eise van der Sluis toont zich aangenaam verrast: "Deze uitslag is een uitzonderlijk hoge score waarmee Achtkarspelen vrijwel alle gemeenten in Nederland achter zich laat. Dat we beter scoren dan het gemiddelde van andere gemeenten is mooi, maar dat we op vrijwel alle punten beter scoren dan de top drie van de gemeenten in Nederland is fantastisch! Dat betekent dat we op de goede weg zijn, dat er veel waardering is voor onze leidinggevenden en dat medewerkers graag bij ons werken. Het gemeentebestuur heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de kwaliteit van de organisatie en het werkklimaat en dat betaalt zich nu uit."

Achtkarspelen

Gemiddelde gemeenten

Gemiddelde top 3 gemeenten

Algemene tevredenheid

7,8

6,9

7,5


1. Werkzaamheden

7,6

7,2

7,4


2. Arbeidsomstandigheden

6,9

6,3

6,9


3. Collega's

8,1

7,5

8,0


4. Leidinggevende

7,5

6,6

7,0


5. Organisatie

7,7


6,1

6,9

6. Ontwikkelingsmogelijkheden


7,2

6,0

6,5

7. Beloning

5,7

5,6

6,1

De Beste Werkgevers Verkiezing vormt een objectieve norm voor goed werkgeverschap. Organisaties verdienen hun nominatie, gebaseerd op gedegen onderzoek onder hun eigen medewerkers. Zowel bedrijven als overheidsorganisaties kunnen aan de verkiezing deelnemen. Er is een onderverdeling naar grootte van de organisatie: van 100 tot 1000 medewerkers en meer dan 1000 medewerkers. Organisaties die boven een vastgestelde normscore (in 2009: 6,75) presteren, krijgen een nominatie. Genomineerde bedrijven en organisaties kunnen de kwalificaties Beste Werkgevers 'Goud', 'Zilver' of 'Brons' verdienen.

De verkiezing van de beste werkgever is een initiatief van VKBanen (www.vkbanen.nl, het arbeidsmarktplatform van de Volkskrant ) en onderzoeksbureau Effectory (www.effectory.nl), marktleider in het uitvoeren van medewerkers tevredenheidsonderzoeken. In juni wordt bekend welke organisatie de beste werkgever van 2009 is. De uitslag van de Beste Werkgevers Verkiezing wordt gepubliceerd in de 'Beste werkgeversgids 2009'. De winnaars van vorig jaar waren Loyens Loef (bedrijfsjuridische diensten), de Hema, de Kamer van Koophandel en het Waterlaboratorium. In juni wordt bekend welke organisatie de beste werkgever van 2009 is.

----------