Nederlandse Tafeltennisbond

Live-beelden Europese Jeugd Top-10 goed bekeken

De live-beelden van de Europese Jeugd Top-10 op internet zijn uitstekend bekeken. Het Hongaarse bedrijf Neteyes zond de wedstrijden van de tafeltennistop vanuit het Rotterdamse Topsportcentrum via internet uit en was erg te spreken over de organisatie.

Op vrijdag waren er al 7.000 mensen die gekeken hebben naar de uitzendingen op www.ettutv.com, waarvan er op het hoogtepunt 200 tegelijkertijd online waren. Zaterdag keken er twee keer zoveel mensen en dat leverde 400 bezoekers op die tegelijkertijd naar de Europese jeugdtoppers keken. Van zondag zijn de exacte cijfers nog niet bekend.

Kijkers konden bovendien vragen stellen en die gingen niet alleen over de tactiek in de wedstrijden. Ook was er interesse over de hoeveelheid trainingsuren, het eetpatroon en de manier van ontspannen van de spelers.

Norbert Moscari, manager van Neteyes, verantwoordelijk voor de internet-tv:
,,De Europese Jeugd Top-10 waren ons eerste tafeltennisevenement. We zijn zeer te spreken over de manier waarop de organisatoren bezig zijn geweest. We hadden een snelle internetverbinding, de service was goed: dus we zijn blij. Om eerlijk te zijn, we zijn zelfs een beetje verbaasd. We zijn eerder in het Topsportcentrum geweest bij de Super World Cup Judo (Rotterdam Trophy) en die organisatie was niet van zo'n hoog niveau als deze.''

NTTB/HH