Gemeente Oost-Gelre

Uitnodiging onthulling plaquette Ludgerhof Lichtenvoorde

Graag nodigen we jullie uit om op jullie eigen manier aandacht te schenken aan onderstaande gebeurtenis. Na afloop is er voor genodigden (en jullie) nog een kopje koffie bij café Hogenkamp aan de Aaltenseweg.

Onthulling plaquettes Ludgerhof
Op dinsdag 3 februari wordt om 14.00 uur een speciale plaquette onthuld bij de Ludgerhof in Lichtenvoorde. De plaquette verwijst naar de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2008, die vorig jaar juli aan de bewoners van de Ludgerhof is overhandigd. De onthulling wordt gedaan door architect Hans van Beek en één van de bewoners van de Ludgerhof. Naast deze plaquette wordt een plaat geplaatst met daarop de tekst uit het jury rapport om ook de geschiedenis vast te leggen.

De voormalige katholieke Ludgerkerk, ontworpen door de Lieveldse architect Schouten, is door architect Hans van Beek veranderd in een modern woongebouw. Volgens de jury is de Ludgerhof een uitstekend voorbeeld van het thema van de Gelderse Prijs van dit jaar: functieverandering in stad en land. De jury waardeerde de ongewoon creatieve en gedurfde aanpak in de geest van het oorspronkelijke kerkgebouw. Een overdekte zaal van samenkomst is plein voor ontmoeting geworden. De Ludgerhof won nipt van De Grote Enk in Arnhem, het voormalige kantoorgebouw van Akzo waarin eveneens appartementen zijn gerealiseerd. In totaal waren tien panden genomineerd.

Voor gebouwen die via een prijs op architectuurgebied worden onderscheiden is door het Nederlands Architectuurinstituut een plaquette ontwikkeld. Na het winnen van de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs komt de Ludgerhof voor deze plaquette in aanmerking. De onthulling van de plaquettes is dinsdag 3 februari 2009 om 14:00 uur. Groeten,


Brandt Keegstra

Communicatieadviseur

Afdeling Bestuur en Beleid

(aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

bezoekadres: Varsseveldseweg 2

7131 BJ Lichtenvoorde

postbus-adres: Postbus 17

7130 AA Lichtenvoorde

telefoon (doorkies): (0544) 39 3552 / 06 - 239 294 73

fax: (0544) 37 29 69

e-mail: b.keegstra@oostgelre.nl

internet: <:http:/>www.oostgelre.nl