Gemeente Leidschendam-Voorburg


Projectwedstrijd Voor de raad ermee!

Welk project moet winnen?

Vijf projecten zijn ingediend voor de projectwedstrijd Voor de raad ermee! van de Jongerengemeenteraad van deze gemeente. De winnaar krijgt 10.000 euro voor de uitvoering van het project. De projectindieners krijgen op 3 februari de kans om hun project overtuigend aan de Jongerengemeenteraad te presenteren. De jongeren hebben de belangrijke taak om een afweging te maken welk project een aanvulling is op de samenleving van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. U kunt de jongeren hierbij helpen. Door hier uw stem uit te brengen op uw favoriete project. Uw stem wordt vervolgens aan de Jongerengemeenteraad voorgelegd. Uiteindelijk bepalen de jongeren op democratische wijze wie de winnaar wordt van de projectwedstrijd 'Voor de raad ermee!'.

De projecten

De volgende projecten zijn ingediend:

- Project 1. De Knuffelkoets.
Een rijdende kinderboerderij langs peuterspeelzalen, basisscholen en verzorgingstehuizen.


- Project 2. Multi-culti-media.
Een film gemaakt door jongeren over het multiculturele leven in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De film heeft als doel om onderling begrip te bevorderen en respect te krijgen voor andere achtergronden.


- Project 3. The beat goes on.
Aan de hand van de beat-bandjes wil het stadsmuseum Leidschendam-Voorburg een beeld schetsen van de jeugdcultuur. Het project heeft tot doel om jongeren te laten vertellen wat voor rol muziek speelt in hun leven.


- Project 4. Prentenboek
Een prentenboek voor kinderen van 4-6 jaar over de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg.


- Project 5. Waar staat de tomatenfabriek? Tuinieren met kinderen van de basisschool De Trampoline. Tijdens het project ervaren de kinderen het proces van zaadje tot plant, tot consumptie.

Lees meer over deze projecten en het stemformulier. Zie het origineel