Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

28 januari 2009

Raad houdt deskundigenbijeenkomst kleinschalige bedrijfshuisvesting

De gemeenteraad organiseert op dinsdag 3 februari van 19.00 tot 22.30 uur een deskundigenbijeenkomst over kleinschalige bedrijfshuisvesting voor startende en/of kleine ondernemingen. Centraal staat de vraag van Utrechtse ondernemers aan flexibele, betaalbare en niet al te grote bedrijfsruimten, die ze voor korte, dan wel langere periodes kunnen huren.

De gemeenteraad organiseert deze deskundigenbijeenkomst om meer zicht te krijgen op de behoefte naar dergelijke bedrijfshuisvesting, de mogelijkheden om deze te realiseren en of een faciliterende rol van de gemeenteraad nodig is. Hiertoe nodigt de gemeenteraad diverse deskundigen uit die hun visie zullen geven op het onderwerp. Daarna gaan de raadsleden en deskundigen met elkaar in debat.

PROGRAMMA

In vijf blokken van een half uur worden verschillende thema's belicht. Diverse deskundigen geven hun visie op het onderwerp. Na elke inleiding is er ruimte voor vragen en discussie.

19.00 uur Opening door voorzitter Jan Ravesteijn, raadslid GroenLinks

19.05 uur Nathan Rozema, sociaal geograaf, directeur van Labyrinth Onderzoeksbureau

19.35 uur Martin Hessels en Erwin Ketelaar, beleidsadviseurs Kamer van Koophandel Midden Nederland

20.05 uur Arthur van Breukelen, directeur NewElement

20.35 uur Marc van den Bosch

21.00 uur Micha Wijngaarde, directeur Startgoed Amsterdam BV.

21.30 uur Eye-openers en conclusies

22.00 uur Afsluiting

Het volledige programma kunt u vinden op internet: www.utrecht.nl/gemeenteraad, kijk bij 'themabijeenkomsten'.

Bijwonen

De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2 en is voor iedereen toegankelijk. U kunt de avond bijwonen op de publieke tribune. Ook via internet is de bijeenkomst te volgen: www.utrecht.nl/gemeenteraad/vergadering-online.