Woonbond


03-02-2009

Minister Van der Laan wil Balkenendenorm ook voor corporaties

Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) wil dat de Balkenendenorm ook gaat gelden voor de topsalarissen in de corporatiesector. Dat meldde hij vrijdag 30 januari als reactie op een persbericht van de Woonbond, waaruit blijkt dat ruim 110 corporatiebestuurders in 2007 meer verdienden dan premier Balkenende ( 169.000). De Woonbond wil dat de Balkenendenorm het wettelijk maximum wordt voor de corporatiesalarissen en is verheugd dat de minister het daarmee eens is.
De corporatiesector hanteert op dit moment een eigen salarisnorm (Izeboud) die aanzienlijk ruimer is en kan leiden tot een inkomen van maximaal 252.000 (nog exclusief bepaalde pensioenbestanddelen die wel onderdeel zijn van de Balkenendenorm).

Uit het overzicht dat de Woonbond samenstelde op basis van cijfers van het ministerie van BZK blijkt dat de 25 best verdienende corporatiebestuurders hun inkomen in 2007 met gemiddeld 6,3% zagen stijgen. De top-25 staat in het februarinummer van het Woonbondtijdschrift Woonbondig, dat u kunt bestellen via de webwinkel.