Gemeente Noordwijkerhout

3/2/2009 - Mantelzorgondersteuning

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor!

Veel mensen staan iedere dag klaar om een familielid, vriend of kennis die langdurig ziek is of een beperking heeft te verzorgen. De zorg die zij verlenen noemen we mantelzorg. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het absoluut niet. Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor.

Heeft u vragen over mantelzorg, dan kunt u sinds 1 januari 2009 van maandag tot en met vrijdag terecht bij het Lokaal Loket in het Gezondheidscentrum. Om u nog beter van dienst te zijn, kunt u vanaf 6 februari 2009 op vrijdag speciaal voor mantelzorgondersteuning terecht in het Lokaal Loket.

Bent u nog niet in het bezit van de folder `Mantelzorg, je staat er niet alleen voor' dan kunt u deze afhalen bij het Lokaal Loket in het Gezondheidscentrum. In deze folder treft u algemene informatie over mantelzorg en de ondersteuning u kunt krijgen.

Naast mantelzorgondersteuning geven de medewerkers van het Lokaal Loket ook gratis informatie en advies over voorzieningen en regelingen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning.

Digitale aanvraag

Via de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl kunt u digitaal een aanvraag voor mantelzorgondersteuning indienen. Informatie en het aanvraagformulier vindt u onder Producten > Productencatalogus > Mantelzorgondersteuning. U kunt ook de zoekfunctie gebruiken met als trefwoord `Mantelzorg'.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over of reageren op dit onderwerp dan kunt u via de publieksbalie van het gemeentehuis contact opnemen met mevr. K. Passchier, tel. (0252) 343737 of terecht bij het Lokaal Loket, tel. (0252) 343800.