E-learning bedrijven verenigen zich in de BVLT.

03/02/2009 17:31

Tinqwise B.V.

De Nederlandse e-learningmarkt is volop in beweging en ontwikkelt zich in een hoog tempo. Dat is geen wonder want met e-learning wordt leren flexibeler en makkelijker toegankelijk. En dat moet ook wel, want in een economie waarin het voortdurend ontwikkelen van kennis en vaardigheden een randvoorwaarde is om concurrerend te blijven, voldoen traditionele leermethoden niet langer. Met e-learning is meer mogelijk, kan sneller worden ingespeeld op opleidingsbehoeften, kan bespaard worden op tijd en kosten en kunnen leerrendementen beter meetbaar worden gemaakt.

De verwachting is dat, na het internetbankieren, het on-line winkelen en reizen boeken, de komende jaren ook de grote hausse in e-learning gaat komen. Het klassikaal leren neemt in het bedrijfsleven nu al in hoog tempo af. Dit vraagt om een verdere professionalisering van de branche. Een zestal toonaangevende bedrijven in deze nieuwe tak van de opleidingsbranche hebben elkaar gevonden om samen een nationaal platform op te zetten.

De BVLT is de vertegenwoordiger van de branche richting alle belanghebbenden: opdrachtgevers, aanbieders en gebruikers. Als initiator van de branche werkt BVLT aan professionalisering, kwaliteitsborging en innovatie.

De voorzitter van de BVLT is Mark van den Broek, een ervaren HRM director, met internationale ervaring, o.a. bij Danone en FCI, en met ervaring in e-learning implementaties. Hij heeft nu een eigen adviespraktijk.

Op 10 februari zal de officiële oprichtingsvergadering plaatsvinden tijdens het 10e Nationaal E-learning congres op de High Tech Campus Eindhoven in de lunchkamer van het restaurant The Lounge. Na afloop wordt een persconferentie georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de bestuursleden:

Ed Botterweg - Stoas Learning, Maarten Francken - U? Learning, Frans Maassen - Maassen Consulting, Iris Koolen - TinQwise, Jeroen Krouwels - PAT Learning Solutions of Steven Verver- Bright Alley.

Meer informatie over de BVLT bel Mark van den Broek, 0610456735.