Groen!

Slimme argumenten om je te wapenen tegen kernenergielobby

Datum
03/02/2009

Auteur
Eloi Glorieux voor Vlaamse fractie, Tinne Van der Straeten voor Federaal parlement: Kamer

Categorie
In Klimaat en energie

Vandaag start het nucleair forum een massale campagne pro-kerncentrales. Ze bombarderen de Vlamingen voor 2 miljoen euro plat met tal van scheefgetrokken argumenten: een klein beetje tegen kernenergie maar vooral pro. En als ze al tegenargumenten aanhalen, dan vooral om ze nadien onderuit te schoppen. Maar de Vlamingen hebben recht op het echte verhaal en argumenten om de lobbyleugens te doorprikken. Groen! reikt hen die graag aan en roept iedereen op om de flauwe indoctrinatiepoging van de kernenergielobby niet te slikken. Hernieuwbare energie is de toekomst!

Binnen de Global Greens en de European Green Party is er niet één groene partij die de deur voor kernenergie op een kier laat. Het Groen!-standpunt tegen kernenergie komt dan ook niet uit de lucht vallen en is niet zomaar een symbooldossier of een "groene dada", waar een of andere ecofundamentalist op een blauwe maandag mee is wakker geworden. Veel groene partijen vinden immers hun oorsprong in de wereldwijde ecologische beweging die ontstond om uitgerekend de strijd aan te gaan met de kernenergie. Hiermee is meteen het enige positieve aspect aan kernenergie aangehaald. De negatieve aspecten kunnen we in volgende krachtlijnen samenballen:

* Kernenergie is niet veilig.

* Kernenergie is vervuilend.

* Kernenergie is duur.

* Kernenergie biedt geen bevoorradingszekerheid.
* Kernenergie is onlosmakelijk gelinkt aan atoomwapens
* Kernenergie is vooral ook onethisch want belast onze planeet voor duizenden jaren met radioactief afval

Maar gelukkig is kernenergie overbodig! Groen! heeft tal van slimme argumenten opgelijst waarmee de Vlamingen zich kunnen verdedigen tegen de kernenergielobby die uitpakt met haar peperdure marketingcampagne. Klik hier voor het echte verhaal, het verhaal dat aantoont dat kernenergie niet opweegt tegen de voordelen van hernieuwbare energie, het enige toekomstverhaal dat al onze aandacht en investeringen verdient.

Contact: Eloi Glorieux -